Header

Friday, January 23, 2009

Damia Naik Kekkong

happy sungguh dia dpt naik kekkong

Anak dara aku tuh skrang nih makin melasak tak reti nak duduk diam barang sejam dua....ade jer keje yg dia nak buat dah tuh mulut lak tak reti nak dok diam...menceceh jer tak henti².

Kalau ler aku paham bahasa dia tuh nak gak aku menyampuk² barang sepatah dua kata....ini entah gaya bahasa mana yg dia pakai...aku masih belum dpt tangkap lagi...hikss.

Pastu 2-3 hari lately aku noticed dia makin kuat merajuknye.....mana dia belajar entah ....tak kena sket jer mule ler nak menyentap tak tentu pasal, salah tegor sket nak meraung. melalak jer kejenye...aku dah pujuk² pun still nak tunjuk majuk dia gak.

Asal majuk jer mesti nak guling² baring sambil tekap muka kat lantai...adoyaiii anak dara aku tuh....tak blah blah langsung lerrr...apesal entah...nak protes apabenda pun aku tak pasti lah...dah buntu dah mikir apa sebabnye...hehehe

Itu yg buat aku terpikir mcm nak kena bawak dia outing ngan team sewel kot baru dia happy jer mancang dpt jumpe ngan uncle² n auntie² dia tuh.....uncle do...auntie yah...apa kata uols???

Ni ada picca damia layan naik kekkong ngan uncle do dia.....happy n xcited giler aku tgk muka dia masa nih.....aku pun happy tgk diorg happy.....sian uncle do dia kena dera ngan anak dara tuh....layan ok


uncle do bakal bapa mithali...ahakss


Kekkong tuh bahasa belah² pantai timur belah² sini prebetsabu ckp diorg panggil encang.....aku main tulis jer ejaan n sebutan yg sebetulnye idak plak aku dpt pastikan disini...layan jerla kan..:)...janji happy ye tak???
Camna?

5 Comments Uols:

a^T04 said...

lama dah tak kekkong bebudak =)

Ada Ayrissa said...

hehehhe....ayriss pon dah mula tunjuk tanda2 merajuk dan mengamok tu...nak2 kalo menda yg dia hajati x dpt....

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. best je damia naik kekkong ya.. ha'ah mirul pun sekarang ni pantang kena tegur.. sentap tak tentu pasal.. siap paling muka majuk.. heh..heh..heh.. lawak je

tuberose78 said...

1st time dengaq perkataan kekkong.. terbelit lidah gak la nak nyebutnyer..

sue-ana said...

ye, kami di sini juga guna perkataan encang.haha. syoknye tgk si kenit tu panjat blkg org.hahaha.teringin gak,tp ada ke org yg nk encangkan kami yg dh tua ni.haha

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!