Header

Thursday, January 22, 2009

Gantung Quran?

Ni haa..
td masa tghari kitorang pi la makan kat kedai area opis viona ni..

sekali tu viona terperasan kat atas rak2 lauk kedai tu, ada la dia letak deko2 sikit..
ada buah2 plastik, ada bunga2 plastik..
last skali dia bubuh quran lak kat situ..

masviona tanya aku apakah motip owner tu letak quran kat situ?
ntah la..
tangkal?

bukan kah quran tu utk dibaca n difahami?
aku yg jahil ni pon rasa tak sedap je dorang wat camtu..
nak tanya kat tokey dia takde la plak..
yg ada pekerja2 indon dia je..

camna..?

klu dia gantung ayat2 quran yg dah dibuat frame tu maybe org yg dok makan tu leh sambil2 baca ayat2 tu..
ni 1 naskhah quran sedebuk kat atas tu... hmm
(ada yg kata gantung ayat quran kat dinding ni bidaah sbb nabi n sahabat tak wat camtu.. cuma maybe dgn niat utk kongsi agar org ramai leh baca, takpe kot? aku pon kurang ilmu gak tang ni)

*sorry guys gamba tak dan nak amik sbb restoran tu crowded ngn org ramai nak amik lauk n makan..
Camna?

4 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

uisshh..ni la first time baca pasal quran tu digantung.. emmm.. apa motif tuan punya kedai kan??? pelik gak.. sebab tak pernah nampak quran tu digantung tau

prebetsabu said...

mungkin aku perlu buat sedikit pembetulan..

bukan quran tu digantung.. tp diletakkan atas rak lauk tu secara menegak.....

err paham tak?

tuberose78 said...

but the point is...
naper perlu letaknya quran kat situ?? macam la tak da tempat lain yg lebih elok tuk kita letak quran yang mulia tuuu..
musykil.. musykil...

CuTeMiUt78 said...

yup.. setuju ngan tuberose tu.. napa mesti diletakkan disitu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!