Header

Friday, January 16, 2009

Green n Red Perfumes

ni prebetsabu yg snap sbb tu ler cantik jer


Hari tuh aku gi The Body Shop (aku mmg penggunakan tegar body shop.....tiap² bulan mesti gi sini) nak reedem point jer sebenarnya aku nak beli compact powder so aku just kena byr rm40 sajork coz rm35 dr point yg nak reedem tuh.

Sekali terbeli lak ler perfume dlm botol hijau tuh.....uols mesti agak aku beli perfume tuh sbb botol dia hijau kan????? mmg itu salah satu sbb jugak yg mendorong aku but bukannya main reason ler aku beli coz aku suke ngan bau dia....wangiiiiii sgggttttt coz pd aku if nak beli perfume nih bior ler bau dia wangi kan itu yg penting yg lain² tuh just factor penambah selera jer.

Sebenarnya aku mmg suke simpan stock perfume nih byk² tak yah tunggu dah habis baru beli coz aku suke tukar² perfume ikut hari. Let say hari ni aku pkai perfume body shop esok lak aku sembur yg lain lak. Mahal ke murah ke tak kira janji perfume tuh wangi n tak membuatkan kulit aku alergic....seriyes kulit aku amat ler sensitif sekali aku xleh pkai barang kemas nikel or yg besi² biasa tuh aku just leh pkai emas or white gold or yg tulen² sahaja ok......yg zhulian jgn harap...nnti kulit aku gatal satu badan....seriyes bukan nak berlagak ke apa but itu adlh kenyataan yg aku kena terima walaupun aku sendiri menyampah nak terima....but harus redha gak ketentuan Tuhan kan.

Dedulu masa time skolah aku nak nangis pun ada tau..iyerla member² sume bergaya ngan aksesori masing² ada banyak jam leh tukar² color ikut warna baju ada rantai tgn yg mcm² fesyen n color gak kan. Yg aku lak jam tak pernah bertukar (yg ada tuh pun pemberian kakak...dia xnak pkai sbb dah beli yg baru yg lagi cantik n mahal).....coz aku xleh nak pkai brg² camtuh...jam pun xleh nak tukar...kalu nak tukar mana ada duit nak beli sbb confirm nak kena beli yg mahal baru aku leh pkai.....hohoho.....sgt menyeksakan aku tau...xleh nak bergaya n stylo mylo aku dulu tau.....sekarang ni tak perla aku ada suami terchenta yg paham akan kelemahan diri aku.....ahaksssss......oooooo...ahkak susah melalut u...jom² back to the real story....jom².

Kat umah pun mcm² perfume lagi yg ada kebanyakkannya dari body shop ler...aqua lilly....oceanus....white musk.....pastu hari tuh aku teringin nak beli perfume body shop yg baru yg sakura tuh (ala² jepun tuh).....but time tuh cash cukup utk rembat 2 barang kat atas tuh jer kan sbb nak shopping benda lain lak kan. Perfume tommy girl yg prebetsabu beli hari tuh aku blom pkai lagi pun...siap simpan dlm kotak lagi syg nak bukak...kwang3x. Prebetsabu cukup tak suka ayat nih sbb katanya dia beli utk aku pkai aku lak sayang nak pakai...apa kes kan....kwang3x



ni aku snap sndrik pkai henset je ler coz cybershot aku kan dah hilang....uhuksss

Yg nih lak Chymara...yg ni aku simpan kat opis...sebab tuh ler still banyak lagi w/pun dah lama dah. Dalam banyak² perfume nih aku suka ngan estee lauder....plng best lah aku rasa. Pernah dpt dulu set perfume nih masa besday aku yg bila entah, prebetsabu belikan. Kalu ada duit lebih pun aku suka beli perfume nih gak......wah perfume tuh byk memori manis gak ngan aku....ooowwhh B nak beli estee lauder lagi leh tak?????kwang3x

Uols suke perfume apa ek???share jom...:)

Camna?

9 Comments Uols:

Nas said...

ni promosi body shop ni.. mintak royalti dengan dorang.. mintak, jangan tak mintak..

masviona said...

Ituler psl kan....lupa lak nak gi sign contract dulu ngan body shop...hehehe

CuTeMiUt78 said...

oh pengguna body shpo tegar ya.. tapi betul la viona.. body shop punya perfume pun best gak bau dia kan...

cendawanintim said...

bodyshop dari dulu pakai, since jadi student sebab rege dia buleh la beli..under RM100, dan yang paling best sebab botol dia kecik, senang nak bawak...

sekang saya peminat escada!

miss norafizan said...

akak,sy da pkai da perfume 2..x kekal pun...nape skrg TBS da x lasting bau dia erk???? ^_^?

masviona said...

yg dlm gmbr nih sumenya edt...if nak kekal lama amik ler edp....but yg edp selalunya xde yg sembur² nih coz dia pekat kan selalu dia jenis yg calit² tuh

masviona said...

cutemiut:
penggunakan tegar utk set pencuci muka n utk perfume harian...:)

cendawanintim:
aah...sbb TBS nih idak ler mahal sgt...masih dlm budget saya

nurulhuda abu bakar said...

drop by.. :)

i use both cheap & expensive..

tak kisah, my current is, white musk blush, lancome miracle, morgan de toi love love, esprit for her..

layan je tukar tetiap hari..

body shop salunya i guna tea trea oil set for face.. hiks.. muka berjerawat la katakan..

mummy Darin said...

Ohh I miss my EL jugak.. Beyond Paradise...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!