Header

Thursday, January 22, 2009

Makan²

Salam uols,

Haaaa.... ni masviona dah kembali seperti biasa ye. Malam tadi free sket so apalagas berdesup ler aku type n3 lelaju yg memana terlintas dlm kepala terus wat schedulu utk hari ni sesiap..nasib baik ler ada autopublish nih tau....mv like!!!! (dedulu 4thn lepas masa aku memula berjinak ngan blog nih mana ada function auto² publish nih semua..syabas utk blogspot kan)

Sesaje jer ni nak share antara menu dinner masviona n prebetsabu semalam...jom layan picca fisrt

asam pedas ikan kerisi

masak lemak kuning daging

Antara menu lain, ayam goreng crispy, sup ayam (prepared utk avin damia bebenornye...hikss). Mesti kecur air liur uols sume kan pepagi hari nih kan...hehee. Sengaja jer sebenarnya nak bagi uols terliur...kwang3x.....maaf ye

Actually aku xde idea nak update apa kan, malam nih free sket byk keje yg dah hmpr settle so teringat ler kat mv.com ni kan lagipun 2-3 lepas aku mmg agak bz ngan mcm² xtvt usahkan nak update blog nak balas komen n mesej kat mv.com nih agak payah tau...memana yg aku sempat reply tuh aku curik² gak ler masa tu kan nak lepas gian kat blog ni kan......ooohhh masviona masih lagi blogger tegar so far cumanya bila ada keje lain yg lebih ptg aku dulukan lah memana yg penting kan.

Nasib baik cto mv.com nih agak free n mood baik nak tulun updatekan klu idak bersawang ler mv.com ni...tenkiu b...syg b tau!!!...:)

Sebelum ada yg tanya menu diatas hasil air tangan terliur, bior ler aku bitau awal² ye yg dedua menu diatas adlh hasil tgn my mama....oooo my mil sungguh baik hati n sporting n aku lak menantu hantu eh silap lah...kesayangan ....hikss gurau jer tuh....aku just jadi diri aku sendrik jer uols.

Ooo....asam pedas my mama mmg maveles ler....leleh air liur aku....:)

Sabor jerla kan klu ada yg terliur tuh kan...ihiksss.




Camna?

10 Comments Uols:

chUNk said...

kak mas : sedapkan gulai kuning tu..fevret..hmm..bile kak mas nk masakkan utk ktaorg??hehehe...

masviona said...

chunk:
boleh ajer...anytime anywhere....ihiksss...pinjam ayat nas kejap...ok2 seriyes...dtg ler umah leh jer masak kan....magggi lagi mcm hari tuh...hehehe..gurau je..dtg jer konfem akak masak..insyaallah

syanis said...

mmg best nmpak asam pedas tu... leh la minta resipi...

Ms.Lilies said...

wohoo...asam pedas mmg fav...baru masak 2 hr lepas....hehehe

tuberose78 said...

asam pedas mam memang and always the best!!! kecurrrr air luir kuuuu..

nURmALa mAZLan said...

wah!!!!!
kak..len kali masak panggil kita datang makan eh..hehehe

tuberose78 said...

*mam = mama

masviona said...

syanis:
mintak resepi...apa salahnya...if nak resipi saya pun leh....but sume main agak2 jer...main campak je...hikss

Ms lilies:
peminat asam pedas rupanya ye..:)

masviona said...

tuberose:
iye2 saya pun stuju...mas pun suke sgt asam pedas mama...leleh beb

nurmala:
leh jer mala nk dtg umah sound awal2 ye...:)

CuTeMiUt78 said...

ha'ah.. memang terliur la tgk viona ooii.. terus jadi lapo ni hah

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!