Header

Monday, January 19, 2009

misteri apakah...?



Pagi ahad, dgn cemasnya viona panggil aku soh halau tetamu yg tak dijemput dari toilet kitorang...

dia kata ada katak kaki panjang dok bertapa dalam bilik air tu..

bila aku g, cari2 takde la plak..
maybe katak tu dah lari keluar sbb pintu toilet tak bertutup...

malam ahad tu pulak, nak siap2 tido dah...
viona sekali lagi panggil aku.. dia kata katak tu ada lagi la plak...
bergegas aku pi tgk..

mmg ada..
kecik je..
kaki panjang..
warna kuning..

aku soh viona keluar dari toilet tu..
pastu aku kunci pintu toilet..
hahaha.. hanya tingal aku n katak tu berdua je dalam toilet..
takmo la dia tgk aku tangkap katak tu..
kang nnti lari lak fokus aku..
takut dia terjerit2 geli ke apa ke kan...?

aku dah ready pegang kayu.. igt nak halau dia masuk lubang tandas tu je..
tp kang pikir2 bangkai katak tu kang bau busuk lak..
so pikir nak ketuk je ngn kayu tu...
dah aim baaeekk punya... tak sampai ati la plak...
nak tangkap pakai tgn..
punya la laju dia lompat sana sini..
siap melekat kat dinding bagai...
habis 1 toilet aku dok kejar katak tu..
tak berhasil...

last2..
aku p carik sembur racun serangga..
dlm rancangan nak sembur je katak tu biar mabuk, then tangkap n campak keluar..
tp..
bila aku masuk je toilet, katak tu dah ghaib plak..
puas carik tak jumpe2...

misteri tak...?


ni la dia spesis katak dalam toilet td.. nak snap gamba, tak sempat la plak sbb rushing kan... huhuhu
Camna?

10 Comments Uols:

Dodon said...

hehe.. katak adalah spesis yang paling aku geli .. geli gemelai rasanya pabila tersentuh katak ni.. eii..

prebetsabu said...

dodon: alamak.. camna ni Vet pon geli.. if ada pet katak yg sakit susah la.. hahahahha

chUNk said...

hahaha....hmm..misteri ni...

nURmALa mAZLan said...

eeeee.........
geli arr...
eeeeeee.......
kalau kita lah yg mengadap katak tu..wak!!!!!

ArELeEz said...

kene call misteri nusantara nih wat liputan.xpon, seekers.. he3..

Nas said...

tu ke gambar yg sempat di snap??

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. katak lagi cepat tindakannya dari prebetsabu

prebetsabu said...

huuhuhuh..... mmg pantas katak tu bergerak lompat sana sini.. huuhuh.. kalah gak aku ngn katak...

misteri telah terungkai.. katak ni pandai nyorok kat celah2 n dia leh melekat!!!

*gamba tu bukan aku snap.. aku search kat encik google "yellow frog" terus jumpe ngn spesis tu.. katak yg dalam tandas tu pon sama sebijik camtu...

norainiammran said...

katak ni pun pernah duk bertenggek kat dalam bilik termenung di rumah saya.. Ya Allah.. gelinya.. saya jerit2 sambil lari lintang pukang memanggil suami saya.. suami saya amik racun seranggan sembur2.. Katak ni lompatnya lain macam ala-ala terbang gitu...

mummy Darin said...

misteri katak... jadik putera raja. misteri tuh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!