Header

Wednesday, January 14, 2009

Nak Holiday Lagi la Rasanya

Semalam kan lepas jer balik dari makan kat old timer tuh kan, elok jer sampai depan pagar my sweet home tuh dgr bunyi mesej masuk kat henset prebetsabu. Prebetsabu bukak n baca ler text tuh pastu dia wat muka pelik sambil hulur kat aku lak .

Bila aku tgk text tuh terasa cam pastu tgk lak pengirimnya, memula rasa bangga, yerlakan even dah hampir 2 bulan weols meninggalkan bali but dia masih ingat kat weols lagi kan....pastu nak tergelak pun ada bila teringat ayat² dia tuh..........ala² ayat-ayat cinta gitu...ahaksss.

Nak tau???? nak tgk???

Mr Mohd jadi Mr Muamed....kwang3x.....ahakss

Tang wording I miss you so much... ni ler yg aku tak leh tahan sgt tuh....nak gelak guling² jer aku rasa. Pelik jer aku rasa bila laki sama laki tulis ayat² camni....if femfuan sama femfuan still ok lagi.

Sms nih sebenarnya dtg drp weols punya tour guide masa weols holiday kat bali november lepas ...apa² pun weols mmg respek ler ngan gede ni coz cara dia layan weols mmg tip top ler ini yg buat weols nak gi bali lagi nih.....ahakss......heavennya ler honeymoon weols kat bali tuh....nak gi lagi n lagi n lagi...boleh...ahakss

Tetiba jer hari nih aku bagi suggestion lagi kat prebetsabu, weols ada ler duit lebih sket kan (alah awal thn kan biase ler duit dividen asb sume campur ngan yg lenlain sesekit kan....alhamdulillah). Aku start ler mengediks wat ayat² power pastu wat ala² manja mengoda gitukan bagi cadangan kat dia perkata kita gi holiday lagi pkai duit tuh...ahaksss

Tak sampai aku nak wat ayat full stop prebetsabu dah jawab..."ermmm idea yg menarik gak tuh!!!!nak gi mana...................." wah gitu!!!! rancangan ahkak berjaya ko dek non......but baru perbincangan awal jerla blom pun pk ngan sedalam²nye lagi.

Bukan apa, duit yg ada lebih sket tuh weols memula cadangnya nak wat renovation sket kat my home sweet home tuh....weols cadangnya nak tile kan sume area depan umah (garaj kete) pastu nak buat dinding konkrit terus kat kiri kanan umah tuh (skrang kan pagar dawai yg biase tuh jer) serta nak tukar pagar ke autogate senang sket if hujan ke apa idak ler prebetsabu tuh basah kuyup nak gi bukakkan pagar or if aku nak kuar berdua ngan damia kan senang ler sket sbb xpayah kuar kuncikan gate pas dah bawak kuat kete tuh.....gitu ler cadangan awalnya kan

Skali tuh lepas dah tanya² ngan kontraktor brape budget dia kan utk semua² tuh..... terover budget lak pulak if weols nak wat jugak autogate tuh.....so itu yg mcm tertangguh jer dulu kan.

Weols bukan apa klu leh tak nak usik saving yg lain (wah mcm byk jer savingnya kan....padahal satu tu jer pun) tapi nak wat byk² sekaligus sbb leceh klu wat sket² nih nnti nak kena kemas byk² kali....uwaaaarrrr...nmpk sgt dasar pemalas nak berkemas² ni kan....uhukss.

Bukan apa uols if sesapa yg ada pengalaman, pindah² umah or pernah terlibat dlm renovation umah nih sure paham apa yg aku dok pot pet pot pet kan nih.....seriyes kerja² mcm nih sungguh ler meremehkan memenatkan dan memeningkan.....gitu ler lebih kurangnya.

So uols berbalik pada rancangan aku nak berholiday tuh kan sapa yg sokong n rasa²nya tempat mana lak yg best utk weols lawati......nak gi jepun ok tak?? or Combodia tak pun cina. Kalu budget aku banyak terasa mau jer aku pergi mauritius terus kan....errmmm mauritius xleh sbb over budget kot...hari tuh prebetsabu dah recce² dah kat situ expensive sket kat situ mau nak kena ada rm7k-8k ke baru syok kot......if rm5k tempat mana yg sesuai ek??


Camna?

6 Comments Uols:

mamamia said...

wa.. besh nyer.. nak ikut..

Ultramama said...

Hi, salam kenal. Wah bestnye kalu dpt gi jln2 nih...Kite link na.Catlina kt kite pernah jumpa masa kt Terengganu dulu ye?

MasNurin said...

entah ler, kalu saya akan pilih dalam mesia jer. Kalu nak cuti tak payah p jauh2 sebab yang dekat pun boleh wujudkan kemesraan. Saya akan guna duit tu untuk cantikkan rumah sebab itu benda yang berpanjangan. Tak tau lah kan, itu pendapat saya.

masviona said...

mamamia:
ahaksss...jom ler...kwang3x

ultramama:
salam kak..aah rasanya pernah kot...akak ada turun trengganu kan masa weols matrik dulu kan

Masnurin:
mesia pun best gak but mesia weols dah slalu sgt travel..dah gi sume negeri dah so mcm dah terbiasa sgt jadi nnti kang mood holiday tuh tak dtg lak...nnti jadi mood mcm gi jenjalan atas urusan kerja jer....lagipun hobi saya suka berjalan² n tgk tempat org...best mcm² benda kita leh balaja...hobi saya mmg melancong...ahakss

itu ler pk gak utk cantikkan umah...hehhee...sbenarnya blom ada keputusan tetap lagi nih

CuTeMiUt78 said...

wah.. seronoknya nak g jenjalan lagi erk.. nak itut... kah..kah.. klu cam kita buat masa sekarang ni tak blh ler nak jalan mana2.. sebab duit yg ada sekarang ni byk nak guna utk rumah impian kita.. insyallah thn ni akan terbinanya rumah kami..

lily lotus said...

bawa avin gi disneyland kat jepun! huehue..alang2 menyeluk pekasamkan..takpun sedekah jer kat tabung gaza :P

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!