Header

Tuesday, January 20, 2009

Napa jalan berlobang???

Korang pon mesti selalu kene situasi yg sama...
tgh sedap2 drive, tetiba je korang n passenger melambong2..
sebab?
jalan berlobang n beralun.....

aku skrg ni dah sampai ke tahap meluat ngn jalan shortcut utk balik ke umah...
lobang besar gilos...
maybe sbb bawah jalan tu ada mata air...
pastu byk kerete lalu lalang, so abis pecah2 jalan tu....

plak tu takde yg nak repair..
org kata, jalan tu jln private Kelab Kajang Hill Golf..
ntah la..
tp patutnya kelab tu mesti la nak jaga imej dia kan..
dah jalan tu main road nak masuk kelab dia..
ni habis berlubang..

hasil dari hentakan lobang2 tu, rosak kete kitorang..
lapik bawah kat enjin City tu dah pecah... koyak...
pastu kete habis berlumpur kotor!

tekanan!!!!!!

mau tak mau, mlm smlm aku singgah cuci kete.. teruk sgt dah kotor..
esk lusa lalu balik jalan tu, kotor la balik...

nnti nak p kedai sparepart carik pelapik enjin bawah tu yg dah pecah tu...
klu tgk bebetul, nampak habis sume lumpur n selut kat bhgn bawah n tayar kete...

mesti si City tu hepi je kan kene mandi.. hahaha
Camna?

8 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

wah.. sampai cenggitu skali.. takde yg komplen ke.. takde apa2 tindakan ke.. wah.. pas ni berseri2 la city tu ya.. dah mandi

lily lotus said...

mau tak happy..mandi buih u :P

prebetsabu said...

cutemiut: huhuhuhu... tp seri hanya than 2-3 ari je kot... lalu balik jln rosak tu lumpur kembali hahahhaha

lily: sib baik tak bubuh bunga.. klu tak leh dia mandi bunga.. mana tau nak usya City baru ke hahahaha

Nas said...

itu jalan.. orang buat event rally tu.. muaahahahaha..

prebetsabu said...

hahha rally 5meter je kot.. dah 5m je lobang nye

mummy Darin said...

x suka jalan berlubang sana sini, keta jugak yang habis rosak... my fren sampai tayar keta dia pancit.. time nak gi keje plak tu.. kesian dia

tuberose78 said...

sampai pecah lapik bawah kete!!!
itu mmg x hingggaaaattt punyer lobang tuh!
gi anta surat layang kat newspaper mention that golf club, pastu musti derang repair punyer.. hua.. hua.. hua..

miezrina said...

kereta kami suatu masa dahulu....

masuk lobang 'bekas kena gerudi' utk wiring lampu jalan kot

gedebushhhh... pecah tayar okay

rim bengkok.... mangkok punya lobang!

dah la MBSA x mo bertanggungjawab

kontraktor binaan x pedulik... JKR ada kena mengena tak?

adehhhh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!