Header

Wednesday, January 14, 2009

Old Timer Kopi

ni menu dia....weiii saya mintak izin dulu tau nk snap picca dia...:)


Smlm dinner weols satu family bersantap di Old Timer Kopi Seksyen 9, BBBangi. Location dia berdekatan jer ngan hospital pakar An Nur tuh. Kira restoran baru bukak gak ni.

Saje jer ler nak mengetest kat sini kan. Makanan dia ok ler...not bad. Layanan staff² dia mmg aku nak puji ler kat sini...tip top beb!!!!. Penuh berprotokol gitu....ala² waiter/waitress kat hotel or rest. yg ekslusif ler. Good²...mv like!!!!!.

Kita kena support beb ini bisness anak melayu nih.....even aku tdk dibayar pun utk promote nih but aku terasa mcm nak gak ler promote gak kan kat sini.....uols yg dok area bangi, kajang or memana kawasan² yg berdekatan tuh leh ler pakat² serbu restoran nih ye..sure korang akan tertawan ngan layanan mesra staff² kat sana tuh.

see!!!!...staff dia mmg friendly ok...siap leh posing lagi bila aku mintak nk amik gmbr tuh.....sayang kat ko dikk...tetiba kan...jeles prebetsabu nnti...

Ooohh ya, selingan sekejap ye!!!...smlm kan masa mkn tuh tetiba jer shbt lama aku call balik.....aku pun terkejut gak...pastu kan prebetsabu dah sebuk² tnya sapa (org tgh dok on the phone nih)...pastu jeling² cebik muka...ahaksss.

Time aku nak order kan, siap ada sorang yg kira ala² manager ker or supervisor ler yg akan join sekali staff yg amik order tuh...bagus kan. Pastu bila order dah sampai dtg lak bos dia tanya sume order kita dah sampai ke blom....wah gitu!!!!.

Mmg ler idak ler kat sume customer dia wat gitu kan...maybe dia pilih secara random lah kan xkan ler setiap....but aku rasa bila customer lain yg dah ada kat situ tgk diorg akan rasa mcm diaorg mcm betul² jaga customer ler.....kan bagus tuh.

Nih antara menu yg weols try semalam


apple with honey tuh masviona punya.....2 thums up...syedap
sirap selaseh, prebetsabu punya....syedap gak prebetsabu ckp

nasi + asam pedas (pari)......mv rate = 4.5/5
prawn mee.......mv rate =3/5
roti bakar.....mv rate =2/5

Tang roti bakar tuh jer, aku frust sket....xleh lawan oldtown punye ler.....roti putih tuh x syedap...keras...pkai ler roti yg color coklat mcm oldtown tuh.

Oh ye sebut pasal oldtown kan....aku nak komen sket pd owner dia.....uhukssss.....kot² ler dia terbaca kan....errmmm....nape menu tuh sebijik sebijon.....obvious sgt ler cedok oldtown white coffee punya....sayang ler sket.

Actually bukan salah pun if nak tiru or ceduk idea but kita kena ler pandai manipulate n carik identiti sendiri kan...itu just pendapat aku jerla....ihiksss.

Oklah pada uols sume drp uols dok layan oldtown white coffee tuh kan baik ler uols layan old timer ni laks coz selain drp halal at least kita leh tulung orng islam punya bisness kan....lagipun kan ada satu hari tuh aku ada terbaca kat forum mana entah diorg ckp ada sesetengah produk drp oldtown white coffee tuh tak halal tau....but briter tuh aku tak tau ler betul ke tidak itu pasal aku malas nak wat review kat sini.....if uols nak tau...google ler sendrik ye......chilll bebe!!!!!!!!!....peace no war!!!!



Author's note: Aku doakan hati aku pun leh... peace ler ngan kehilangan dgcam cybershot sony aku tuh....peace mv....peace....peace...peace mv...:)

Camna?

7 Comments Uols:

Kris and Nadia said...

ya btul tu.. cetak brabis ka? huhu :)

prebetsabu said...

kris n nadia: lainkali sume menu retoran kene register copyright baaahhh.... Hahaha..

prebetsabu said...

kris n nadia: lainkali sume menu retoran kene register copyright baaahhh.... Hahaha..

ArELeEz said...

copycat namenye tuu.. isk3...

CuTeMiUt78 said...

ish..ish.. gitu plak yo

CatlinaFly said...

uuuu?old timer coffee pulok?ish mcm2 ek..old town ade, old taste ade ..pasni old ape pulak ye..

atty's said...

lom torai walupun selalu ade area stu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!