Header

Wednesday, January 28, 2009

Pimp my Triton...

hehehehehehe.. enggaaaaa.. enggaaaaa.....

time cuti CNY aritu, kitorang byk aktiviti...
ada kenduri kawen..
ada jalan2 perabih duit..
ada makan2..
ada misi mencari haiwan peliharaan..
ada kempen hijau...
perrghhh.. pack seeyyhhh..

dan 1 lagi aktiviti ialah kitorang p mengubahsuai mengikut piawaian tehadap triton tu...

huhuuh...

bukan ubah suai apa pun sgt..
just g tepek tinted je...
sbb lgpon dah tak tahan la...
panas ooo..
plak tu, kotak tisu yg kitorang letak kat dashboard tu, dah habis buruk dimamah mentari...
korang bayangkanla apa yg cahaya mentari tu wat kat kotak tisu tu leh wat kat kulit kita gak..
kotak yg dari kaler ijau, telah bertukarrr jd biru.........

so tanpa berlengah lagi, kitorang pun riki² la kat area bangi ni kedai aksesori kete..
tingat kat kedai aksesori baru kat seksyen 9..
besooo signboard dia kata milik bumiputra sepenuhnya...
best gak kan.. melayu kita dah berjaya buka kedai aksesori kete..
besar gak kedai dia..

survey2.. dia quote rm1100 utk tinted triton tu.. cermin windscreen, cermin pemandu & cermin co pilot dia bg hi grade punya.. UV tinggi.. maknanya less penetration of heat...
cermin passenger belakang n rear windscreen dia bg middle range grade.. kaler ijau... UV ok.. leh halang cahaya & panas gak la...

so lps tu, balik umah, makan2 dulu..
igt petang tu baru nak g semula buat tinted kat kedai tu..
dah petang, otw nak g semula kedai tu, aku menyinggah lak kat kedai aksesori bukan melayu..
tanya punya tanya punya tanya..
dia quote rm800 utk hi range punya tinted satu kete semua cermin..
wallaaweehh.. ini suda bagus..

gi test kualiti tinted dia kat lampu panas tu, mmg hasil ujian dia lebih nyaman n tak panas compare ngn hi range tinted yg kedai melayu tu punya...

so dilema..
nak tolong kedai melayu, harga tinggi...
last2 aku kata.. "baik kita tolong poket kita sendiri dulu.. jadilah pengguna yg bijak!"

there u go.. aku terus wat tinted kat kedai tu..............



jgn kacau.. kerja sedang dilakukan..............



so akhirnya triton dah takde la jd ketuhar gelombang mikro....
huhuuh..
best2!!!!
lps ni : sport rim vip style 18inch & sport lid!!!

enggaaa.. enggaaaa...


*aku bukan racist.. tp korang jgn la nak tipu diri sendiri.. manusia mesti bias punya.. dan ofkos priority awalan kita akan set pada geng kita.. bangsa kita kan?
Camna?

6 Comments Uols:

DYLA said...

pergh kak, sporty habis la pasni....

tul la kak, kete saya mcm microvawe la.. :(

prebetsabu said...

DYLA: errr..... kecik ati aku ko panggil aku "kak"...

kahkahkah..

utk info, n3 berwarna oren adalah ditulis oleh aku - tukang menyibok merangkap CTO kat masviona.com ni ~ prebetsabu. dan aku adalah lelaki... huhuuh...

Nas said...

enggaaaaa.. enggaaaa.. mane satu akak, mane satu abang neh??

masviona said...

uhuksss....siannya prebetsabu....enggaa..enggaaaa

nak wat camne aura masviona tuh lagi kuat ada dimana² jua...

prebetsabu said...

enggaa.. enggaa.... takpe la.. saya hanya menumpang di blog isteri saya je pun....

tuberose78 said...

akak baru nak cakap yg rege rm1100 tu mmg agak mahal.. rege rm800 kira okay lagi la kuutt..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!