Header

Wednesday, January 07, 2009

Wajah Terbaru 2009

Pagi tadi masa nak anta dia kat nursery aku snappy wajah terbaru dia nih...ahakss

Ini ler dia wajah terbaru Avin damia lepas dah di make over kan oleh nenek dia kat KG tuh....ahaksss. Nak tergelak pun ada aku tgk kesian pun ada....nasib ler avin damia nih kecik lagi kan. Klu idak sure dia dah bising² soh aku gi alter kat kedai dah kan....alahai siannya anak bonda nih.

Dia ok jer org nak potong rambut dia...kengkonon budget cun ler pasni...sekali ko

Actually aku nak bawak dia gunting kat kedai gunting ler. Dulu masa bape bulan entah dia pernah gunting kat kedai tuh....tgk n3 nih!!!...but tunggu prebetsabu lama sangat kat site kan.....dah nak senja baru nak balik mana nak sempat kan....sebenarnya aku plan nak gi salon cuci rambut ler so nnti leh mintak dia tolong gunting sekali rambut anak dara tuh kan.

Dah tunggu² walidnya tak balik²...nenek dia pun offer lah nak tolong guntingkan rambut dia , aku pun biorkan ajerla...sekali hasil dia....tu dia!!!!...dah mcm temenggong jugah dah walid dia ckp.


Dah macam fesyen rambut abu bakar ellah pun ada gak aku tgk....ahakss. Tengoklah kang esok or lusa weols bawak ler gi memana kedai kasi alter sket avin damia punye fesyen rambut ok...kalu boleh la.

Aku bukannya tak pernah gunting rambut anak dara tuh....ada gak 2-3kali but dah nenek dia nak wat kasi jerla can kan...ihikss xsangka gini lak jadinye.

Pagi semalam cikgu² dia kat taska pun dok tanya aku pesal rambut dia jadi camni....hahaha...xperla rambut budak² kan cepat panjang balik kan.


muka mamai baru bangun tido...bawak masuk kete baru terjaga

Tak perla avin damia ye...tak kira walau mcm mana sekalipun rupa damia...bonda n walid sentiasa akan sayang kat damia tau!!!....alahai anak bonda...:)


Jom layan picca yang prebetsabu snap masa kat KG aritu... dalam pica2 ni lagi ketara rambut Damia.. hiks

Camna?

13 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

xpe....cute gak ni..makin tombam pipi dia hehe

prebetsabu said...

huhuuh.. tp serius.. first time bila aku balik tgk dia, terperanjat gak.. sekali tgk je dah bole perasan muka dia dah jd lain.. hahaha...

pendek sgt nenek dia potong fringe dia tu...

huhuhuuh.. tu la sib baik dia kecik lagi.. klu tak sure dia merajuk ngn nenek dia dera dia camtu ahahhahaha...

lily lotus said...

ekekekee..sementara kecik ni lah experiment mcm2 gaya rambut dia..kot dh besar kang dia tak kasi usik!

masviona said...

Ms.Lilies:
ahakss...pipi dia tuh mmg mcm mkn tembam jer nmpknye

lily lotus:
itu ler psl...dah besar nnti pandai ler dia mengayakan gaya dia sendirik lak kan..hehe

chUNk said...

kak mas..haha..kesian damia..hmm..xpe, budak2..esok2 panjang balik...

CuTeMiUt78 said...

uisshh.. emmmm.. tak tau nak cakap apa.. terkejut jap... tapi damia still cute..

masviona said...

chunk:
ituler mmg kesian kat dia...uhuks

cutemiut:
cute mmg ler cute tp klu rmbut dulu lagi cute kot...kwang3x

tini said...

sejibik macam rambut anak ku... silap aku jugak ..gatal p gunting sendiri rambut dia...hasilnya.... 3 , 4 bulan jugak lah aku sakit hati tengok rambut tu..

masviona said...

tini:
iyeke...bistu ini nk kena tggu smpai 3,4 bulan gak ke????oooowwhhhh...tidak terasa mcm lmbtnye nak tunggu dia ok balik tuh....uhuksss

sue-ana said...

rasanya kan,sume budak2 mmg akan ada experience berambut ala temenggung jugah tu,kan..sbb dulu saya pun pnh ada rambut gitu..hahaha.la ni xdak dah.berani2la nk potong rambut i gitu. i karate nnti.haha. btw, avin ttp cute wpun berambut begitu.eheh

Ada Ayrissa said...

tomey...
dah stat skool blk kena la ptg rmbut...nnt kalo pnjg teacher marah..
hahahhah..

tuberose78 said...

alaa... dah xde la dah muker kiut damia mcm muchroom tu!! hehehe..

tini said...

Iye MV... sementara nunggu rambut dia elok balik, perit telinga aku tahan pengasuh dia ngan jiran2 aku membebel..diorang kata aku dera dak tecit tu....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!