Header

Friday, February 13, 2009

Bawa Org Sakit Melawat Org Sakit

Weols kenduri bread & toast OldTown White Coffee semalam. My home sweet home semalam menerima kehadiran tetamu lagi....sapa lagi klu bukan Nas n Chunk.

Ceritanya siang tuh nas dah YM sesiap ckp petang nnti nak dtg umah. Aku semalam tgh hari tuh xde kat opis gi KLCC n tempat lain gak ler atas urusan kerja, pastu balik drp opis lak aku trus ke pasar jap coz ada keperluan rumah n avin damia yg urgent nak kena beli skali....mcm pampers dia, minyak masak...dll lah. Bukan ler pasar tuh but pasaraya ler alah dekat je ngan umah.

Dah sampai umah sesiap kan diri sumer nak start masak teringat lak pasal nas n chunk nak dtg umah kan so tanya ler dia lagi sekali jadi ke tak....bukan apa leh la aku tambahkan kuantiti bahan² yg nak dimasak.

Sesambil masak sesambil layan sms sesambil gak layan karenah anak dara tuh. Sekali tuh nas text lagi kata xyah masak lah diorg nak tapaukan aku makanan kat OldTown diorg nih mmg tau feveret aku...hukss.

Udahnya aku call je diorg ckp tak yah sesusah coz aku dah prepared semua barang² nak masak. So malam tu aku masak jerla tomyam ayam yg xde daun limau n jugak frankfurther masak kicap ngan lada hitam tp lada hitamnye xde soh so ganti jer maggie nye serbuk black pepper yg aku terlebih masuk sampai terlebih masin lak....huhuhu....simple jer menu semalam. (maaf gmbr makan lupa nak snap memasing membizi isi perut masa nih lupa nak snappy²...ahakss)

Tapi diorg tak puas hati gak sbb katanya kali nih tema diorg dtg umah weosl adlh sbb nak bawak orh sakit melawat org sakit so diorg nak gak bawakkan sumthing utk aku.....so makanya makanan tak jadi nak beli (nasib aku cepat call...diorg belum order lagi)....so diorg tukar menu n tapaukan roti bakar OldTown lak.....sabor jerla. Nak gak jaga hati aku nih...hukksss...:)


ni ler dia set double yg di tapaukan oleh couple teman tp mesra tuh

dah ler double pastu ingtkan 2-3 set jer sekali 7 SET ko diorg tapaukan....giller manyak


Nasib ler adik aku Epi, pun ada sana gak mlm tadi n nasib gak ler perut aku dah kenyang jer n lagi satu maybe sbb roti tuh dah jadi sejuk sbb tuh ler aku tak kunyah banyak sgt klu aku tak makan nasi dulu tuh mau 3 set tuh balun kat aku jer tuh...hukksssss....sesungguhnya saya mmg suke roti bakar nih...seriyes occay!!!!

So terima kasih ler utk diorg yg sudi bawakan makanan kegemaran ku ini. Terus aku dpt idea lain kali klu agak² teringin nak makan roti bakar OldTown lagi aku ajak jer diorg nih dtg umah pastu soh diaorg wat tema lawatan.....bawak org sakit melawat org sakit...mesti dpt makan roti bakar nih lagi kan....ahaksss...mau kena panggg aku nih kat diorg nih...hehehe.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

atty's said...

loh napa tak anto umah kty 3 set..byk tuh..

masviona said...

ahakss....org demam ler kty patutnye kty ler dtg umah...leh tumpang sekaki..hehehe

chUNk said...

muahahahha..panggg.... :P
mane boleh panggg ahkak, derhaka..huk3..
tarik balik... :p

Muhammad Nashrul Muqsidh bin Sabri said...

zzzzzzzzzZZZzz...
nantuuukkkkkkkkk... =(

tini said...

Kat Port Klang baru bukak Old Town White Coffee ni. Nak Cuba Try Test lah nanti

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!