Header

Monday, February 02, 2009

Damia pun dah Pandai Horse Riding

Bonda ngan walid dia baru jer start masuk class horse riding 4-5 bulan yg lepas, itu pun baru basic class for beginner. Walid dia pun baru nak jer melangkah ke stage canter. Bonda dia lagi xyah cakap aarrr wat segan jerkan...baru stage sitting n rising trot jer pun (dah tu sapa suruh slalu tuang class kan).

Xleh jadi nih bonda dia yg beria nak blajar pastu walid dia lak yg lagi terror. Alah B jgn nak eksyen jer...itu pun sbb v tuang class klu idak v lagi teror tau!!!ahaksss...layan jer la nak eksyen ngan suami sndrik no hal lah kan.

Tapi apa yg membuatkan hati bonda lagi berdarah adalah...huhuh...Avin damia lagi terror ghopernye dlm bab tunggang² kuda nih. Class gitu u.....anak weols kekecik lagi dah pro kan.

If uols tak caya, ok tak per saya leh kasi tepek gambar dia kat situ as a prove ok!!. Saya bukan stakat ada 1 picca dia tu je, ada byk lagi pun ....but mmg ler dinasihatkan pada sesiapa mempunyai strock or darah tinggi yg tinggi or tak pun pada sesiapa yg mempunyai sifat gelak yg melampau n tak leh ditahan² sila jgn tgk picca dibawah nih kerana dikhuatiri ia akan menjejaskan tahap kesihatan anda. Sila ambik maklum. Sekian terima kasih

Oh lupa sekiranya anda juga sakit hati dgn saya harap dpt bersabar banyak² dan memaafkan saya. Ahakksss...kira halalkan ajerlah ye...hehehe




selamber jer dia panjat kuda dia tuh

Tak de ler mcm org tuh nak panjat kuda sampai kena lapik krusik.....ihiksss. Itu dulu ler masa fisrt class skrang dah ok dah...dah terror dah pon. Sapa lah agaknye tuh ye????hikss


haaaa ko!!!!!..siap leh wat jelingan maut lagi tuh.

Wan ngan Atuk dia panggil pun dia buat derrrkkk jer....khusyuk betul ler dia dok hayun kuda tuh...klakar gilerr siot tgk dia.



Dah buring tunggang kuda dia main toys lak...but kuda tuh xnak letak jatuh²...rela tolak dekat² ngan dia jer..sabor jerla

Tgk muka dia tgh risau takut org amik kuda dia....itu sapa entah menyakat dia. Pak lang dia ke sapa entah.

Apa yg buat Bonda dia lagi berdarah hati nak layan dia adalah waktu kejadian adalah pada jarum jam menunjuk kan agak lebih kurang kol 2.00am++. Adoiiiyaaaaiii anak ku itu tak reti nak tido awal. Dah puas pujuk ajak tido..segor gak bijik mata dia tuh....adooiiyaaaaii sabo jerla tau ko avin damia...dera bonda betul tau!!!




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

hehehehe....anak bonda ngikut bonda la tu kot kan...

tini said...

kah !Kah ! Kah ! pocah porut den !!! kah ! Ka1 kah !

Nas said...

xde ah.. avin damia ikut uncle do dia.. semua benda dia boleh buat, mcm uncle do.. n comey mcm aunty yah dia.. x macam walid dia.. mintak serai, daun serai bawak datang..

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... =P

Johnny J. said...

suspen gue..
Kuda mainan rupernyeeeee...
hahahhahahaha

masviona said...

Ms.Lilies:
tu ler pasal...agaknye nnti dah besar suke tunggang kuda gak kot..hehe

Tini:
klu tgk depan mata lagi ler klakar...risau pun ada gak takut dia terbalik ke blkang

Nas:
iyelah tuh ikut uncle don aunty yah konon...hohoho

Johnny:
habis tak kan ler nak kuda btol2 kot...dia lari pun tak betul lagi...ahaksss...saje je kasi suspen lebih sket...hehe

CuTeMiUt78 said...

kah..kah..kah.. ingat kan kuda betul la.. rupanya kuda itu ghupanya.. lawak ler..takpe.. mula2 kuda mainan kan.. pastu kuda betul plak..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!