Header

Wednesday, February 18, 2009

Giller Moto

Lunch semalam aku gi makan jauh sket dari opis coz smlm ada date...ahaksss. Alah ngan team sewel lah....haaaa....nak gosip kan ahkak lah tuh.....hisshhhh uols nih, mentang² lah smlm mv.com post n3 gossip pannnassssss kan mmg hangat sunguh la ahkak smpai tak menang tgn nak forward email tuh...seriyes.

Pastu masa tgh otw nak gi makan tuh prebetsabu ternampak kedai jual moto² n motobike nih segala kan.....hrrmmmmm dan² tuh tarik tgn ahkak mv ko masuk dlm tuh dek nun ooiii.

Ingat nak masuk tengok² dan tanya² ajer kan, sekali tuh siap test ko....adoyaiiii laki terchenta ahkak nih mmg ler giller moto dik nun. Hari² dok hint² kat ahkak nak moto besar nak moto besar!!!...dah ngalahkan anak dara dia tu plak dia menrenggek tau.......oooowhhhh pleaseeeeee!!!! xde nye ahkak nak layan ko.....pada ahkak membazir ajorrr.

Dah tuh dia tanya semalam kan dah ler downpayment rm5k pastu monthly rm500++. Huhhhh drp dok mebazir beli moto tuh baik ler ahkak simpan duit tuh kam. Klu ada kan...ini duit pun ciput beragan lak lelebih kan. Kalu ada pun baik ler ahkak mv ko nh amik pastu simpan dlm asb ke wat FD ke apa ke janji ada gak saving kan manaler tau kot ada lebih leh la anto ibu bapa ke tanah suci kan...betol tak???

Tapi itu ler ahkak pun tak sure gak ler klu dah main hari² dok merenggek kat telinga ahkak nih pastu bila jumpe geng lak..ada plak yg dok api² kan makin ligat ler dia...membuak² gitu....ahkak risau gak kot ler lelama ahkak lak cair ngan pujuk rayu dia tuh, tapi tu ler tgk gaya dia smlm masa dok testing 1,2,3 moto tuh ahkak tgk mai rasa kesian pun ada....haiiiihhh susahnye ler klu dah lembut hati nih kan.


laki den nih mmg penggemar moto

mentang² ahkak mv ko nih giller hijau dia pun nak beli moto kaler hijau...nak amik hati ahkak lah tuh......tp skrang nih dia pun giller ngan hijau gak.....layan....ahkak lagi ler suker.

weh la haiii...sian plak ahkak tgk laki ahkak nih....haruskah ku beralah????ishhh tak koserrr ahkak tau. TIDAk...TIDAK...TIDAK

Dekat 15-20 minit gak layan dia kat kedai tuh tanya itu ini kat org kedai tuh.Pastu ahkak wat muka boring pastu ahkak kuar sesenyap dari kedai tuh. Agaknye dia prasan ahkak dah buring terus dia menyusul di belakang dia smpai betul² depan ahkak jer terus ahkak buat² tanya.....eh dah sudah ke b...klu nak recce² lagi tak perla....hiksss ayat mesti power kan. Padahal dlm hati ....udah² ler abg oiii jom makan jom.

Pastu dia ceceapt jer ajak ahkak gi jumpe ngan team sewel lah. Wah gitu pandai kan tektik ahkak guna....makan dalam gitu...hikss.

So malas nak cerita panjang nih ler dia menu weols semalam. Ahkak suke betul ngan bihun sup dia...mmg maveles ler. Air kepala tuh xyah komen ler kan mmg favvy ahkak tuh..cumanya klu dpt isi dia yg agak lembik² n lembut² sket mesti lagi terangkat tuh.

yg nih licin ahkak makan..syedap

air kepala nih...eh silap kelapa nih pun licin gak. Mmg kegemaran ahkak lah

sume pun makan menu yg sama except prebetsabu...dia xleh lari ngan nasik



Author's note: Ada gaya² joyah tak n3 ahkak kali nih...tak der kan....xder tokoh kan. So next n3 ahkak tukar gaya asal ok...hikss



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

neezareef said...

mas..igt kene behave kan..kekekeee

gaya bahasa tu x ape2 sgt la

Nas said...

hehehe..
smart la lembage itam dlm first 3 picca yg kt atas tu...

=P

apa tunggu lagiiii.. apa tunggu lagiiiii.. hehehe

tuberose78 said...

beli kan la motor mainan kecik yang miniature ker semata nak kasik dia lepas giannnnn.. hehehe

prebetsabu said...

yeay yeay.. tak lama lagi viona nak belikan moto...........

CuTeMiUt78 said...

alahai kesiannya.. takpe viona..belikan je moto mainan yg ghupa cenggitu.. mula2 suruh buat koleksi mainan moto dulu blh.. heh..heh..heh..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!