Header

Sunday, February 01, 2009

Kisah Malam Jumaat

Alkisah maka tersebut lah kisah......engaaa..enggaaaa..enggaaa....tuh drama yg lebih tuh

Alkisah yg sebenarnya cam nih, pagi jumaat lepas. Pagi² hari lagi my mama dah sms prebetsabu kata xyah amik kat KLIA coz diorg nak balik naik teksi jer. So aku balas ler balik tanya whether jadi tido umah weols ke tak coz klu ikut plan asal mama dia ckp nak tido umah weols jer sampai ahad tuh.

Tup² petang pas balik opis tuh baru dpt sms dari mama n abah ckp soh amik lak diorg dlm kol 10.20pm. So weols gi jerla amik kat KLIA. Dah sampai area bangi tuh weols ajak gi makan dulu. Pastu baru leh terus balik umah weols kan.

makan kat sup urat ketin lagi...kaya tokey tuh..ahakss



Sekali tuh mama ckp xjadik lak nak tido umah weols coz diorg dah windu kat umah diorg lak. Nak gak balik PJ malam tuh gak. Katanya dah seminggu tinggalkan umah kan...dah rindu nak tido kat katil sendrik. Weols kan anak n menantu yg baik...huhuhu...so layankan ajerla.Gi ler plak anta kat pj oldtown tuh.

Dah sampai sana layan burak² sume. Sesi dengar pengalaman n tips² utk shoping di Jakarta la Bandung, Tanah Abang la sume...huhuh...tak sedar masa berjalan ngan pantas kan. Sesambil membelek² n mengetest² hasil borongan mama n abah semua. Oh ya mama siap pesan lagi....mas simpan duit mas..nnti kita gi shopping tanah abang sesama yek. Aku terus tersenyum simpul cepat jer jwb..esok pun leh mama, klu mama larat lah..ahakss...kwang....ada org tak puas hati siap bg ayat pedas lagi.....ini kan ada yg tak jadi renovate umah tuh....jgn diajak org mengantuk tuh ma....kwang3x.Siapakah org itu..sendrik pk lah ye.

muka heppi abah dpt balik umah sendrik.

mama yg tak menyempat² nak membuka barang hasil borongan..gi 2 bag balik 5 bag besar..ahakss


Sedar² dah pukul 2.30am pagi sabtu tuh baru ler weols gerak balik ke umah. Mama soh tdo kat sana, weols pun klu ikut hati nak jer tdo sana tapi tak leh coz barang² kerperluan avin damia sume tak bawak sbb ingat nak kuar gi KLIA jer kan pastu balik umah tak tau pun kata mama n abah nak soh anta kat pj kan.

Sampai kat umah weols lebih kurang kol 3.30am...sesiap apa yg patut terus zzzZZZZZzzz. Makanya pagi tuh aku mmg tak leh bukak mata utk gi class horse riding. Mana larat nak bangun coz class tuh start kol 8.00 am maaarrr. Jadinya aku kejut prebetsabu kol 7.00 am soh dia sesiap gi class sensorang.

Itulah pun kisah malam jumaat yg menyebabkan aku xdapat gi class horse riding yg mmg dah lama aku tinggalkan...uhukkks bila ler aku nak smpai stage canter klu camnih...serius aku sedih nih.

Pastu kan hari nih pun prebetsabu gi class sensorang jer tau coz avin damia kan demam so aku terpaksa ler jaga dia...uwaaaaaa dan satu lagi yg membuatkan aku jeles kerana prebetsabu dah leh masuk stage canter dah...uwaaaaaaa jelesnye...bila lah aku nak pndai klu gini baru asyik kena tuang class jer...sedihnye...uwaaaa

see...smpai melecet terluka² jari org tuh semata² nak sampai ke stage canter...huhu

Itulah kisah malam jumaat aku yg menyedihkan aku...uhuksss.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

DYLA said...

kak,
baru lepas lalu sup urat ketin tu.... sedap ke mkn kat situ?

amboi byk soping tue....

masviona said...

dyla: mm.. rstrn sup urat ketin tu mknn dia ok la.. mcm2 jenis sup ada..
but service dia mcm kureng sikit klu oder ala carte.. lambat sikit.. maybe sbb baru buka kot....

Ultramama said...

Salam, lama x mai ziarah ni

Nas said...

kite pon baru je lepas lalu sup urat ketin.. dari mansion korang.. huhuhu..

kesian org tu, sampai melecet jari ohhh.. xpe, menuntut ilmu punye pasal..

tuberose78 said...

alaaa... tak dapek gi kedai sup urat keting tuuu... nanti nak gi laaa..

waaa.. mama mmg manyak shpping ooo.. and siap bg pesanan yang sama lagi.. "simpan ler duit.. nanti leh kita gi sana lagii.."

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!