Header

Monday, February 23, 2009

Mood Makan yg dah Hancusssss

Sabtu lepas patutnya pagi tuh aku harus ke satu tempat tp disebabkan ada beberapa perkara aku suggest kat prebetsabu supaya cancelkan ajer.

Disebabkan aku agak free hari tuh, aku pun bersemangat waja ler nak bersilat kat dapur tambah lak niza (my sis) dtg tido kat umah aku mlm tuh so ada org lebih sket baru ada feel nak makan kan.

Acara memasak seperti biasa akan diganggu gugat oleh anak dara kecil tuh...even ada org nak melayan dia which is prebetsabu n mak lang dia (niza ler) tapi still gak tak puas hati if tak dpt masuk gelanggang dapur nak tulung bonda dia ngan bibik tgh bersilat kan...huhuhu..sabor jerla.

So nilah menu weol tengahari sabtu hari tuh...

Tom yam yg dah meletopppp...mantop kata prebetsabu (yerla yg sblm nih agak kureng sket kan)....sayur bayam ngan fish ball, tempe goreng berlado (sebut ikut style bibik).... tempe nih bukan aku yg masak nih bibik yg masak, ikan bilis besar (xtau sbrnya ikan apa but beli kat pasar mlm serdang hari tuh....entah minggu bila entah)......ayam goreng 4-5 ketul n kicap mmg wajib ado.

Memula tuh penuh semangat ler aku nak makan kan berselera gitu...iyerlah dah penat² masak kan skali henset lak berbunyi tgk no mmg no yg tak pernah dikenali lah....tp org dah kol jawab lah jugak kan.

Malas nak bercerita panjang² but meh sini aku pendekkan rupanya dia nih nak jemput aku ke majlis pelancaran tropicana medical hospital...lebih kurang gitu ler yg aku ingt katanya majlis dekat mid valley (dah selalu dah terima panggilan mcm nih....mmg mls nak layan pun...strategi diorg ler tuh) nak promote produk ke apa ke kan.....panjang lebar gak ler perbualan weols tuh...dia yg banyak explain itu ini aku just dgr jer...aku ada gak nak mencelah nak ckp xperla awak ye saya tgh nak menjamu selera nih...lagipun saya tak beminat....but terkeluar dlm hati jer...tak sempat nak pintas ckp dia tuh

Aku mmg ler malas nak layan but still ckp lemah lembut dan berhemah lah kan. So lepas dia dah bercakap² tuh aku tnya ler bila dia nak wat nih....
katanya esok (ahad ler) dari kol 10am -7pm ler klu tak silap.
Pastu aku ckp ler ermmm...sori lah ye tapi saya dah ada plan lain esok start dari pagi (class horse riding lah apa lagi kan)...
pastu dia ckp lagi tak per klu ada urusan pagi leh dtg petang tuh.....
aku jawab balik ermmm tak perla saya tak berminat...
dan terus jer pempuan tuh ckp ....lenkali kalu tak berminat bagitau awal² (ngan suare kerek giller babas) then terus matikan talian.

Klu uols ler apa uols rasa?????? sungguh biadap tau pempuan itu...kurang pengajaran sungguh ler. Masa memula tepon bukan main lagi suara lembut nak mampus...pastu....huhuhuhu.

Sunnguh ler aku sakit hati ngan pempuan tuh sampaikan hilang selera aku nak menjamu juadah makan tengahari yg aku sendrik masak tuh....fuhhh.....nyampah aku ngan manusia² hipokrit n kureng pengajaran itu.

Lepas tuh kan aku ada wat sumting???? uols nak tau tak????ermmmm malas lah aku nak criter....ke nak tau gak???klu nak tau tunggu next n3 ler klu aku rajin ye...hiksss.






MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

TiNiE said...

nak nak..nak tau!!!

atty's said...

nak tau ..

iena hamdi said...

hehheheh sabar yang

syanis said...

nak tau... nak tau... nak tau...


herm... sy klu dpt pgglan mcm gini... mesti tetiba sy tekan butang merah.... niat dihati x nak tekan.. tapi tgn ni ha... pepandai ja tekan... apalagi putus la ...talian... hahhahahah...

bukan apa kdng sakit ati ja nak dengor... memula ckp free bla bla bla... bila dah last mesti ckp.... utk pendftran pn kena bayo.. bla.. bla .. bla..

nURmALa mAZLan said...

kak...sabar kak..
tapi kita x sabar nak tau nih..

CuTeMiUt78 said...

wah2.. bagusnya bahasa pompuan tu ya.. memang le viona.. kita klu kena camtu kan.. awal2 lagi kita sound dah.. tapi apa kan daya kan.. tak berkesempatan utk buat camtu.. anyway nak tau gak.. apakah itu...

mummy Darin said...

x suka betul kalau dapat call macam tu, buat sakit hati je, dah cakap tak berminat pun kenkadang siap pujuk - pujuk suh datang.. amatlah x memahami

tuberose78 said...

apalagi, ingat balik nama pompuan tu, call balik and buat jer report..
kalau akak, akak terus cut short jer masa dia tgh cakap2 tu.. "sori ler dik, saya mmg langsung xminat!" abis citer.. hehehe..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!