Header

Monday, February 23, 2009

Nasi Kerabu Kelapa Madu

ni ler rupe nasik kerabu yg syok n mabeles tuh....terliur aku tgk

Skrang nih kat bawah area taman umah aku dah ada org bukak gerai jual nasik lemak, nasik kerabu...bla...bla segala aneka jenis kuih muih sume ada ler utk bekfes la kan....tapi if hari minggu tuh uols nak rangkum skali bekfes ngan lunch pun ikut suke hangpa la kan...hikss.

Aku pun apa lagi, kalu asal weekend jer if malas nak godek² kat dapur soh jer prebetsabu order ngan mak cik nih. Sekali tuh, aku pesan nasi lemak but prebetsabu wat balik nasi kerabu...katanya nasik lemak dah yillekkk. Sah lah tuh weols yg bangun lambat dah tgh hari nasik lemak pun dah habis lah kan.

Aku pun try ler makan nsi lemak tuh............perrrrgghhhhh jeliro molek (maksudnya sedap sgt la). Dah lama dah aku tak makan nasi kerabu yg sesedap nih....seriyes. Prebetsabu mmg dah tau favvy aku itu yg nmpk nasik kerabu terus dia rembat tuh. Ghopernye baru aku tau makcik nih org kelate patutler nasik kerabu dia sedap tahap gigit jari...hikss

Pastu petang tuh weols nak gi cari benda apa entah. Kuar berdua je ngan...avin damia tido so tinggal dia ngan bibik dia lah. On the way nak balik umah leh plak ternampak abg nih meniaga air kelapa fresh. Abg nih mmg dari dulu lagi dok meniaga kat sini pun.


aku rasa abg nih dah kaya dah ngan hasil meniaga kelapa muda dia nih...laku ooooo.

Pastu aku pun memberikan idea bernas utk prebetsabu supaya menyinggah disini dulu sebelom balik rumah. Aku plan nak tapau jer sekali prebetsabu ajak lepak disini ajerr....katanya kita dating berdua sajork.

OOOooohhh heaven nye hari minggu ku.....syorga sungguh la.....dapat makan makanan feveret n minuman juga favvy pastu dapat lak meluang masa bersama insan terchenta berdua²an memadu asmara dibawah pokok nan merimbun sambil melayan dan menyedut air kelapa madu yg manis dan harum itu.

Leh tak uols bayangkan???....heheheheh.....setiap sedutan terasa nikmatnya......wah berdrama disitu....dah² drama aku dah habis dah. Kalu uols nak beromantika damour jugak sila lah lakukan perkara yg sama bersama pasangan sah korang ok!!!!!!!chilll babe...:)


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

@_da said...

Sedapnya air kelapa.... eeeeeeeee nak jugak...

Kris and Nadia said...

yiii kenapa warna biru? mimang ka tu? huahua...emmm mau try la mknan kat sana tau :)nanti blanja kitaorg ya :)

@t00neY r00neY® said...

giler kerabu
menarek sgt ruh

neezareef said...

ai pn minat sgt dah skang sama n.kerabu..seb x ijau kalo x mau hari2 mau..whhwhwhahahaha

kuIna Jentayutiara said...

kenapa dinamakn nasi kerabu tidak nasi biru?.

SiS-lin said...

mcm2 color lak nasi kerabu ek,selalu lin mkn color cam pink2 tu..ntah la nasi kerabu ke x...keh3

masviona said...

@_da:
sedap mmg sedap.....gi carik sendrik kang klu saya kasi
basi pulak...muahaaaa

kris n nadia:
mmg kaler nasik kerabu selalunya biru...tp ada gak yg
kaler putih jer...tp mkn yg biru lagi feel la
boleh apa salahnya...nnti dtg kl bitau ler weols ye

@tooney rooney:
menarik n sedap...maveles la


neezareef:
xleh imagine lak klu nasi kerabu kaler hijau...hiksss

kulna jentayutiara:
sbb nasik nih byk sekali dicampur ngan daun² n ulam²
kerabu tuh...kaler biru sbb mmg dah azali lagi kot nasi
kerabu mmg kaler biru...ada gak yg kaler kuning n putih

Ada Ayrissa said...

uuwwwwaaaaaaaa...
lagi my favvvvvvvvvvvv.....
nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

CuTeMiUt78 said...

oh..oh.. sunguh blues clues itu nasi kerabu..pergh.. memang blh bayangkan bermadu asmara dibawah pohon yg rimbun..memang sungguh romantika d amor..heh..heh..heh

tuberose78 said...

nasik kerabu mmg merbeluossss... arini selasa ada pasar malam, leh carik nasik kerabu..huhuhu... yummy..

mama danial said...

sb terlalu sedap..sampai n3 pun tukar kesedapan nasi kerabu dan nasi lemak

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!