Header

Thursday, February 05, 2009

@ Rumah Sajork

Skrang nih dah ada org tolong² senang sket, nak masak pun senang hati jer rasanya. Klu xde apa² xtvt kat luar aku akan masak² kat umah jerla.

Dinner smlm aku masak simple² jer yg penting weols satu family kenyang......alhamdulillah....syukur ngan rezeki yg Allah Taala berikan utk kami sekeluarga.

Masa dok tgh tulung bibik hidang makanan nih, ternampak henpon ada atas meja kan so apalagas terus sambar n snappy² lah. Ada lah modal nak update n3 baru kat mv.com nih....hiiks.Bior ler masak bodoh² pun nak gak wat n3 janji blog hijau aku nih berupdate ngan new n3. Layan jerla uols

niler menu weols smlm

Meh sini aku kasi close-up sket ye. Aku nih idak ler pandai mana masak nih but lepas ler utk jamu family sendiri kan....semua pun aku main campak² jer resepi pun main ikut sesedap rasa aku jerla.

asam pedas ikan kembung

Nampak sedap but rasanya agak kureng sket sbb terlebih masam lak. First time gune asam jawa yg dah diproses tuh ala yg jenis xde biji tuh....itu yg terlebih sudah tuh. Tak per next time insyaallah syedap lah

ayam goreng crispy...3 ketul cukup ler, yg lain simpan utk bibik

tumis kobis ngan carrot

Tetiba jer rasa cam sedap semacam jer kobis nih. Ranggup dan crunchy.....kobisnye fresh. Dok layan ratah nih je aku smlm.

ikan goreng

Ikan ni lebih drp yg wat asam pedas tuh. Yang agak² kureng segar aku kasi goreng garam kunyit jer sbb klu masuk dlm gulai asam pedas pun tak sedap gak...sebab isi dia dah tak rasa manis dah, klu goreng tuh tak de lah rasa sangat.

Yang tak masuk dlm picca nih adlh kicap manis cap kipas udang (color merah)....itu wajib ada. Prebetsabu hantu kicap.....ngeh..ngeh.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

nURmALa mAZLan said...

oit kak..
apa pulak kata lauk bodoh² ni..
babab karang baru tau..
sedap gak tau!!!*nak jugak* wuaaa!!!!!

aznitaz said...

oklah ni..smpat gak masak. aku dah naik muak asik mkn kedai jer :)

iena hamdi said...

wah.. makan tak ajak pong.. huhuhuhu

atty's said...

salam mas..tu kan masak2 bodoh2 dah..
huhuuh..len kali kol le..ajak mai umah..

prebetsabu said...

huhuuh lps ni gemok la aku...............................

TiNiE said...

yer sama la saya..asal makan nasik nak kicap kipas udang yg manis tu..uuuuiiih sodapppp

prebetsabu said...

takde kicap kipas udang merah tu, rasa tak lengkap kan kan kan kan kan kan

Nas said...

budu xde ke?? ikang goreng dh betul dh tu.. =P

tuberose78 said...

ha'ah laa... kicap kipas udeng tu musti adaaa... kalu tak der kureng selra tau!
rasanyer maybe sbb masa kecik2 dolo kitorank makan lauk kicap jerr.. hehehe..

lily lotus said...

nyum nyumm..naik selera tau!

CuTeMiUt78 said...

ok la tu.. kira sedap gak tu.. ada ayam ada ikan.. ada sayur.. oh.. peminat kicap cap kipas udang upanya..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!