Header

Thursday, February 19, 2009

Terimbau......


Semalam adik ipar aku mai umah sat...
dia nak pass brg2 hantaran dia tu..
ye la kan viona kene gubah kan...

dalam pada tu,
aku dok teringat je camna debaran hati masa nak kawen dulu..

gille aaa..
panin pala ooo..
prepare utk majlis kawen..

igt lagi.. dulu lps je tunang, dah sesiap prepare bajet utk barang2 hantaran..
ye la.. nak beli sedebuk, tak mampu..
kitorang dulu amat susah ooooo...
sampai ada 1 ketika takde duit dalam wallet.. takde duit gak kat bank...
keje pun time tu susah nak dpt..

so tiap bulan kitroang akan sparekan duti sikit n beli barang2 hantaran..
bulan ni, kasut aku.. bulan depan kasut viona..
bulan lagi satu brg mekap etc etc...

pastu sanggup tunggu time sale baru beli.. huuhuh
jadila pengguna yg bijak!

pastu sian tgk viona bersengkang mata wat dulang kerang hantaran dia tuh.. huhuhuh..

dah dkt ngn tarikh majlis lagi tambah penin...
borang2 n dokumen..
mak andam..
pelamin..
makanan..
tpt tinggal rombongan (sib baik tuberose ada.. leh sewa banglo tnb murah2 kat KB!)

nak akad nikah gelabah la jugak..
tp tetap control macho.. hahahah
cuak gak if tok kadi tanya itu ini..
sbb time gemuruh ni, bende yg sng pun jd susah.. hahah

sib baik tok kadi tu soh try mengucap jeee...
hihihi...

oo.. time nikah tu, tekak aku sakit sikit..
tp takpe.. sikit je..
viona lagi teruk..
huhuhu..
pengantin pompuan takde suara time nikah tu...
sib baik pengantin pompuan takde suara.. klu aku yg takde suara.. haru nak akad lak..

ehem..
nak belagak sikit..
aku akad sekali je tau...
kuat n jelas!

ceewahhh.. kembang sekejap...

pastu kene baca lafas taklik..
sib baik pandai baca jawi..
hahaha.. lagi sekali belagak..
rasa kembang gak la time kadi tanya
"awok buleh baco tulise jawi?"
"ooohh.. bolehhhhhhhh"
hihihih....

selamat la sudah viona jd isteri aku time tu..

huhuuhu..
pastu time nak salam2..
malu seeyyhh..
org sume tgk..
cium dahi.. rasa mcm nak lariiii je time tu..
ahahahha
lagi gugup n gemuruh time nak cium dahi viona tu daripada time nak akad.. hahaha
dah la dia pakai tudung yg keras tu.. camna aku nak selak kat dahi dia.. hahaha
kene pepandai la nak amik side.. kene cilok2 sikit..
tp aku rasa time tu mulut aku bukan main muncung.. hahahhaha

oo.. lupa..
ada time yg wat aku walau tgh gemuruh tu, tersenyum gak la..
hahaha
time pak mertua aku gi tanya kat viona...
sudi ke nak nikah ngn aku..
huhuuh
time tu viona tersenyum2 sipu.. huhuuhuhuh
yela.. serba salah gak dia kan..
org tanya camtu.. takkan nak jawap kuat2 "NAK!"
so senyum2 je la...
diam tanda setuju.. kan kan kan...

hihihihi..

merungkai kenangan la plak..

byk lagi kenangan time nikah tu..
tp aku citer ni je la...

kepada yg nak menikah tak lama lagi kan bulan 3 cuti sekolah dah..
selamat datang ke alam perkahwinan..
Camna?

3 Comments Uols:

kojah said...

hahahaha part mulut muncung yg plg klakar...moga bahagia ke akhir hayat...aminnnn

tuberose78 said...

eleeeehh.. kontrol muncoong tuu.. hahaa..

CuTeMiUt78 said...

sat2... nak gelak kan prebetsabu dulu.. kuang3x.. apapun tu satu kenangan yg terindah kan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!