Header

Sunday, February 01, 2009

Tetiba Jer....

baru nak masuk cari parking...KL hujan la smalam

Tengah hari smlm, weols satu family gi merendek sesambil shopping ala² kat Sunway Piramid, Niat asalnye just nak gi recce² bag golla utk lappy n shopping barang dapur sket².

punyalah ramai org smlm...que nak gi parking pun punya lah panjang

Start weols kuar dari umah tuh avin damia mmg s usual lah kan.....happy sakan ler dia dpt kuar jenjalan. Dalam kete pun dah nampak dah muka dia yg xcited tuh. Dah sampai sana apalagas dia kan langsung tak nak org dukung...menonong jer soh kita nih ikut arah tuju dia. Bukan main keletah lagi lah dia....menjerit² lah kat dalam shopping mall tuh....adoyaiii anak sapa lah kan...ahakss.

muka tak saba dia nak merendek dlm shopping mall

Before balik umah tuh weols sempat lah high tea sat kat sunway piramid tuh. Minum n makan lite² jerla....aku minum jer. Start dari situ, aku dah mcm start curiuos gak ler coz masa nih aku dah noticed dah yg avin damia nih cam lain sket tau...dia mcm tired sket....tak bermaya gitu...still ler melasak but tak seaktif sblm nih.

Ada gak aku bitau kat prebetsabu, habistu prebetsabu ckp agaknya dia mmg penat kot coz tadi bukan main hyper lagi dia...lari sana lari sini...pastu aku n prebetsabu pun tggl kejap dia kat playground ngan bibik dia coz dia xnak ikut weols jenjalan coz masa tuh kebetulan ada show tarian apa entah sempena CNY diorg ada buat show menari² ...berjoget² tu sume. Dia lak mmg pantang ler klu tgk benda² camtu kena lah live dpn mata kan..lagi ler syok dia. Memula tgk dari atas jer pastu menangis² nak tgk lebih dekat kan terpaksa ler weols turun bawah carik tempat yg kira dkt gak ler ngan stage tuh...so terpaksa ler weols tggl dia sat ngan bibik. Dia tgk show tuh smpai habis...pastu baru ler gi memain kat playground (stage tuh sblh ngan playground jerr).

show nih ler yg buat avin damia xnak berganjak nih

Penat main..bibik tidokan...ni masa nak balik dah nih


Tido kat bahu walid dia lak

Lepas minum² tuh weols terus sesiap nak balik kan. On the way back tuh mmg dia byk tdo jerla. Dekat² kol 6.45pm gitu mmg dah dekat nak smpai kat umah dah pun..tetiba dia batuk² sket pastu terus muntah....banyak lak tuh. Habis sume terkena kat baju aku....baju dia dah tentu lah kan. Aku dah risau semacam jer...nape lak tetiba jadi gitu kan. Bila rasa badan pun dah start dedar dah (panas sket la). Masuk umah terus bersihkan badan dia tukar baju sume tak lama pastu dia terus tido...dalam hati aku penat sungguh agaknya. Aku terus letak kool fever kat dahi dia...tak moh bagi dia demam la.

Pastu dlm kol 8.30pm gitu aku n prebetsabu kuar balik coz weols ada TT lagi kali nih ngan team meog. Dekat jer pun kat Restoran Sup Urat Ketin jer, Seksyen 7. Masa dok sana pun hati aku tak tenang gak mikirkan anak kat umah. Tetiba jer aku aku cam teringat nak call bibik. Berdesing telinga aku bila dgr bibik ckp avin damia muntah terus....3 kali sudah puan...katanya. Aku terus bitau prebetsabu n tak lama lepas tuh weols terpaksa ler minta izin utk balik dulu coz nak bawak avin damia ke An-Nur.

Malam tadi aku n prebetsabu tak lelap sgt nak tido coz jap² avin muntah. Ada dlm 6 kali gak muntah semalam. Nasib baik ler hari nih dah ok..Dah tak muntah lagi but dia still lemah lah. Dia ngikut peel walidnya asal demam or sakit jer manja dia jadi terlebih ler. Aku mmg xleh nak bergerak sket pun.Ni skrang nih, dia ngan walid dia terbongkang tdo...so ada ler sket masa utk aku update mv.com nih.

So jumpe lai next n3 ok....n klu leh uols doakan ler moga avin damia cepat sembuh ye. TQ...mmmmuuaaahhh.




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

atty's said...

semoga..avin damia dah pulih..

@t00neY r00neY® said...

ciannye die...

tape...nnt rehat cukup² ye

masviona said...

atty:
insyaallah kak atty..tenkiu doakan damia

@tooney rooney:
tuler..sian kat dia...anway..tq ye

Nas said...

oloooo.. ciannye damia.. tggu uncle do balik ye.. uncle do g nengok.. =(

Ms.Lilies said...

hope damia cepat sihat and aktif mcm biasa semula....Aminnn :)

TiNiE said...

musim demam skang nih..anak2 tinie lak sumer kena ciken pox..haih..moga damia dan anak2 lain yg demam jua cepat sembuh..amin

masviona said...

Ms. lilies:
tq mimi.....tq juga ngan sms tu juge ye.mesti terharu if damia tau nih

tinie:
iyeke...sian gak utk anak² tinie n saya juga mendoakan anak tinie cepat smbuh juge..:)

tuberose78 said...

laaa ciannyer... muntah manyak kali tu.. takut dehydrated jer..

moga cepat semboh yer.. aisyah ngan safiyyah skang pon tgh selsema..

CuTeMiUt78 said...

alahai kesiannya... damia.. semoga cepat sembuh ya

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!