Header

Friday, February 27, 2009

Why Alhamra????

Istana Alhamra.....istana yg selalu aku angan²kan......bila lah aku nak sampai sini agaknye


Ramai yg tertanya² nape aku pilih nama anak dara aku tuh panjang sgt.....hikssss. Panjang sgt ke AVIN NURDAMIA ALHAMRA tuh???? Mmg aku tau panjanglah jugak but bukan ler panjang sgt pun ada lagi nama anak org lain yg lagi panjang drp nih kan.

Ada gak yg tanya nnti muat ke nak tulis nama dlm i/c ke form apa² ke??? hiksss...actually walid dia dah siap² kira dah mmg xde masalah....coz walid dia selalu develop sistem yg sering melibatkan mykad nih xde hal lah katanya.

Pastu ada org tanya aku lagi nape perlu letak lagi ALHAMRA tuh???? kalu just AVIN NURDAMIA pun dah cantik dah.....(mmg busy body kan org yg tanya² tuh....hikss) so aku jwb ler sbb mmg dari dulu lagi aku suke sgt ngan nama ALHAMRA tuh sbb aku tertarik ngan cerita istana alhamra nih semasa zaman kegemilangan pemerintahan islam di sepanyol dulu or lebih tepat lagi di kota cordoba. Skarang nih sepanyol ler klu dulu Andalusia lah.

Seriyes weh aku suke.....siap kadang² tuh bila dok termenung sengsorang aku siap berangan² ler yg satu hari nnti aku akan sampai gak kat sini pastu aku memain ler dlm taman kat istana tuh. Seriyes dedulu angan² aku mcm cerita donggeng sket tau. Pastu masa skolah² rendah dulu bila baca buku² cerita hikayat malim deman lah....puteri bongsu tujuh keturunan lah pastu aku berangan ler aku jadi puteri bongsu lah (berangan jadi yg plng cantik ajer)....dok kat istana ler jadi puteri raja ler......mcm² lagi ler.....Iyer aku sedar yg aku nih agak oldish sket...hikss

Sebab tuh ler agak nye aku pegang best student sejarah sejak dr form 1 sampai ler ke form 5. Gelemer siot!!!! seriyes. Asal sejarah jer mesti nama aku akan naik. Seriyes aku minat giler sejarah masa skolah dulu. Time Skolah dulu asal masuk waktu sejarah jer aku syorgaaa jer rasa....heaven giler. Sejarah dunia masa form 4 aku paling suke tp heran gak aku time sejarah mesia masa form 5 aku agak kureng sket...entah ler...byk sgt tarikh² yg nak kena ingat kot.



Ya allah pesal melalut ke sejarah lak nih...zaman skolah lah...aku nak cerita pasal nama anak dara tuh ler sebenarnya...hiksss...ok² back to track.

Ok pastu muncul lak lagu nasyid alhamra by far east tak silap aku lagi ler membuak² kesukaan aku pada nama tuh...tak sabar² nak ada anak nak letak nama tuh.

Weh sowi uols aku kena sambung next time ler...tetiba ada kerja lak......sowi penutup ala kadar...actually n3 nih xde penutup pun sbb cerita tergantung nih....tak per² aku publis dulu yg nih next time if aku tak bz lagi aku sambung balik ok...skrang aku nak tunaikan kewajipan yg lagi penting drp update n3 nih.....sowi uols jangan majuk ngan aku tau......aku janji nnti aku update lagi...skrang ada hal lah plak....daaaaaaa....tata...titi tutu......:)...chillll



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

Dee said...

fuh..minat sejarah ye..jarang2..org minat sejarah masa kat skul ni..tp nama anak u mmg sedap..

prebetsabu said...

Dee: huhuhu.. lama gak viona carik ilham utk nama tu tau... huhuuh

alamak ada sambungan ek... huhuuh cepat2 sambung cerita camna leh dpat kombinasi nama Avin Nurdamia Alhamra tu... uhuhuh

lily lotus said...

pretty cool punya combination..unique ;)..glamor u!

neezareef said...

avin tu ape makna dia ek

nURmALa mAZLan said...

isk isk....panjang nyer sejarah terciptanya nama avin..hehehe~~

chunk said...

kak mas, knape ade 2 signature kat bawah tu..hehehe.. :P

tolong koss avin damia untuk yah ye..hikhik..

efi betol rase skang..senang ati... :-)

tuberose78 said...

punyer la panjang intro nk citer pasal sejarah nama avin... ni pon baru sikit jer ni... siap flashback dulu plak zaman sekolah.. hehehe..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!