Header

Thursday, March 05, 2009

Cekodok

cekodok yg mengenyangkan weols senin yg lepas


Macam² nama kan org panggil kuih nih.........ada yg panggil cekodok pisang.....ada yg panggil jemput²......ada gak yg panggil jemput pisang.......mcm² lagi lah.

Tak kisah la apa pun nama panggilan dia yg penting rasa dia tetap sama. Alkisahnya senin lepas aku kuar ke pusat bandar KL atas urusan kerja.....ke CIMB Dang Wangi sebenarnya.

Settle sume urusan kat bank tuh ingat nak gi wat urusan lain lak tapi tgk² jam dah kol 5 lebih dah so tak sempat lah kan jadinye aku pun decided ler nak isi perut jap kebetulan tepi jalan kat area bank tuh ada kedai² makan. Sekali tuh nampak plak cedokok pisang nih terus aku mcm tertelan² air liur ko...lama giler aku tak makan cekodok nih.

So aku pun amik ler 5 bijik cam dlm piring tuh tak nak ler banyak² coz aku dah order keow teow goreng dah. Tambah lak prebetsabu tak suke kuih² cam nih. Pastu sementara menunggu kuih teow teow sampai aku dah habiskan 3 ketul cekodok tuh pastu sambung makan keow teow balek.

Prebetsabu lak dah menghabiskan 2 bungkus nasik lemak, tetiba dia mintak nak makan cekodok tadi yg masih berbaki 2 ketui tuh. Pastu tetiba dia ckp sedap n mintak mak cik kedai tuh tambah lagi 5 ketui.............uikkkkk aku dah pelik....iyelah selalunya dia tak layan sgt kuih² nih.

Pas dah habis 5 ketui tuh weols rasa cam tak cukup pastu memasing setuju nak tambah lagi but kali nih tapau jerla memandangkan weols pun nak gerak balik dah kan.....so soh mak cik tuh tambah lagi rm1 dapatlah lagi 10 ketui.....satu ketui seposen.

So kesimpulannya hari tuh weols kenyang makan cekodok pisang jer..........penuh perut ngan cekodok pisang......hiksss. Dah lama tak makan sekali makan mmg sedap giler lah....memang menikmatilah........hehehehe.




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

neezareef said...

sy suke sgt jemput2 pisang..

Vimmi Yasmin said...

cekodok pisang mmg sedap
saya hari2 sepanjang minggu ni buat cekodok ni
hari ni gaul dgn kelapa putih
sedap plak garing2 kelapa tuh + manis2 pisang emas!
mmg kenyang tau
satu cara lain nak bagi anak mengunyah sepanjang masa
sebab susah sangat nak habiskan nasi sepinggan

kojah said...

aduhhh cedapnya...br ingt nk wat smlm tp tgk2 pisang dh takleh mkn...

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. prebetsabu yg tak layan kuih2 cengkodok pun blh jd terlayan gak.. memang hebat ler penangan cengkodok makcik tu..

Aspalela said...

aspa baru je buat cekodok pisang ni ari sabtu lps....
mkn kat luar rmh time ujan2...wat pulak kopi panas....
mkn rmi2 ngan kuarge...wah! sorgaaaa....

Ni tgh tgu pisang tu msk..nak wat cekodok lagi..hehehhehe...

Tak puas ler.....

tuberose78 said...

eiii.. tingin plak makan cekodok..!
kalau yg lembik2 tu lagi sedap!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!