Header

Tuesday, March 24, 2009

Dah beli dah.........

hihiihih..

ituhari kan kitorang ada mengidam nak beli walkie talkie kan...
ni n3 tu.. Sedang Mengidam

jeng jeng jeng...

dah termakbul dah...

hhihiihihih..

best best...

akhirnya rembat gak satu set wt..
kenwood...
katanya leh sampai 5km...
leh scan freq from 400mhz - 470mhz.. so leh ngam ngn model2 lain..
cuma kene tune sikit carik freq model2 lain tu..
output 2.5w.. ok la tu kuat gak..

antara model yg dah di shortlist ialah motorola gp318 n kenwood ni...
motorola tu mahal sgt la plak....
mahal tp takleh scan freq.. so mati kat freq tu je..
macam tak best je kan.. takleh communicate ngn unit lain yg lain freq..
so usya la walkie talkie kenwood ni....

tp syg.. sume wt yg output tinggi, takde design funky2..
sume kaler itam je..
yang ada design kaler2, sume output rendah, sekaligus menyebabkan reception range yg kurang..
paling kuat pon 1-2km open area.. so klu area bangunan, mau cecah 400-500m je kot..
lgpon, yg kenwood ni pakai band uhf.. so gelombang dia leh travel straight line n jugak vertical line.. so masalah coverange if sorang dok tingkat 3, sorang dok basement, dapat dikurangkan...

yeehaa..

Bola-bola 1 kepada bola-bola 2, masuk!!

memula kitorang usya kat area Digital mall PJ nih.. but yg ada just model motorola je.. tak byk pilihan... yg lain sume mahal2 rm600++

viona merangkap Menteri Kewangan sedang melakukan lawatan tapak di Digital mall PJ... Kementerian tak lulus utk beli yg mahal2....

lantas kami menerjah ke e-mart.. sini banyaaaaakkk pilihan ada.....

keberangkatan tiba Menteri kewangan.. sblm ni menteri ni tunggu dalam kete je sbb damia tido.. so aku g riki setiap kedai sini sampai jumpe kedai yg bg best price.. pastu dah dpt best price, aku kol menteri ni mintak approval.. so datang la dia melawat kawasan.. hihiih

ni la dia walkie talkie kenwood yang telah dibeli.. kecik dari motorola.. sng nak bwk... button2 tu sume utk inputkan freq.. senang!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Mya said...

wah beli walkie talkie..sesuai kalau masuk treasure hunt nie..

tuberose78 said...

hahaha.. welkam to the club!! best per ada walkie talkie ni..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!