Header

Thursday, March 26, 2009

Dah nama pun manusia...


Manusia...

mmg tak akan pernah cukup ngn apa yg dia ada...
situlah nafsu memainkan peranan...

dalam tak sedar, sebenarnya sukar gak nak kawal nafsu...
kan? kan?

kejap2 nampak itu ini, terasa teringin lak..
huuhuh..
ituhari masa g Perak n Penang, dok usya je ngn kete Caldina...

hihiih..
tgk la aku ni.. kekadang tak sedar diri..
duit yg ada bukan la byk pun..
tp itu nak ini nak..
nak moto la nak kete lain la...
haiihhh.......

sabar2...
byk lagi bende yg kene pakai duit kan?
simpan2 la sikit...

asyik nak berbelanja je..
dah la skrg ni tgh gawat...

dan jugak manusia..
penuh dgn hasad dengki..
dan jugak bukan sng nak puaskan hati semua pihak..
politik and hal dalam pejabat kekadang amat merimaskan...!!!
bende yg remeh temeh kekadang jd isu besar..
kekadang tu rasa mcm buang masa je layankan bende2 yg mcm tu..
baik pikir camna nak majukan lagi kompeni...
camna nak kembangkan lagi biz...

sedaya mungkin, aku cuba wat yg terbaik..
tp tak semua bende dapat dikongsikan pada sume..
biarlah dorang nampak mcm seronok je dok dalam sini..
mcm enjoy je..
mcm takde keje je..
itu hak dorang sbb mata kasar dorang nampak camtu..
so dorang nak kutuk2 belakang, itu pun dah jadi adat la kot kan kat mana2 organisasi pun...
bukan aku tatau betapa dashyatnye kutukan n umpatan dorang...
mmm.. pelakon2 mmg ramai.. tp tak kesah lah as long sehingga saat ni, segala urusan masih lg dpt dikawal n biz run smooth...

dorang nak kutuk ke nak umpat ke, aku peratikan je la...
mcm2 gelaran...
mcm2 sindirian..
seronok je tgk dorang bersuke ria mengumpat...
maybe igt aku tak tau details..
tp korang silap..

aku pun tau ramai antara korang yg selalu baca blog ni..
so andai kata korang terguris or terasa pedasnya..
sendiri la mau igt..

cumanya teguran ikhlas dari aku..
ye, aku masih muda...
masih mentah...
dan ramai yg berasa aku tak layak duduk dalam ni...
tp itu yg korang rasa...
itu yg korang nampak...
tak perlu la nak tambah lagi setiap hari berbakul2 umpatan caci n gosip..
cukup tiap bulan korang dapat gaji, alhamdulillah...

so kalau bole...
kalau bole la..
cukupla sesi mengumpat..
cukupla sesi berpura2..
cukup la sesi mengeji..

jgn igt selama ni aku tatau..
aku diam tak semstinya aku buta n pekak...
kan ni zaman IT...

pls.. be professional...


tp...
dah nama pun manusia......................................




*haa.. amik ko aku dah merapu... hihiih.. layannnn.....


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

SiS-lin said...

Mcm sama lak kita hrni...Lin pun hrni meluahkn perasaan jgk kt setgh2 org ni...PHD sana sini...menci!!!!

Ms.Lilies said...

biarkan depa terjun dgn labu2...buat ketupat je makannya idok jugak ye x....xpe...pahala bounce ke korg

chUNk said...

sabarlah abg n kakak ku..tu jelah yang termampu setakat ni..janji tak jadi huru hara.. :-)

syanis said...

huh... mmg nama pun manusia... xkan puas hati punyer la.... pedulik kan apa org kata

iena hamdi said...

aik... macam lebih kurang ajer kes kita ni

forgive n forget... mcm yang aku nak try wat ni... moga hatiku akan lebih tenang

maswani said...

salam..biasa la tu mulut manusia, kalu mulut tempayan buleh la tutup,tak pun katok terus..hehe..

mana2 pn ada la hok perangai huduh cmtu.. So, try bt cmni, Ada aku kisah!!! huhu..

anyway,saya pn dh lama link awak, kt 2nd blog saya pn ada..http://maswanii.blogspot.com. TQ.

edrina said...

betul tu nama pun manusia.. sabar ajer lah..pedulikkan mereka..

Dee said...

bos sy dulu pun lady boss yg muda dr sy..tp ok je..janji keje profesional..siap leh jd geng soping..manusia2..napa nk cari musuh..kita kena cari kawan baru best..hehehe...

miss norafizan said...

naper ni kak?? sbr yer..sume ni dgaan kn??yg penting akak ada ank yg cumey n hubby yg syg akak!!!:)

notakaki: kbtulan n3 kt cm sma la...:)

lily lotus said...

aduhai...menggigil dgr nama mr. caldina...pojaan hati gak tu...berangan dari jauh jer ;)

tuberose78 said...

sabar jer la ngan karenah maknusia...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!