Header

Thursday, March 19, 2009

Dikir Barat........Jom Layan

Mlm Sabtu lepas (14/3 ) umah my parents kat KG tuh mmh riuh rendah ler siangnya ngan kehadiran tetamu jemputan untuk majlis makan² kenduri kawen kan malam tuh pulak disaat org lain sebuk melekat depan tv melayan konsert Akademi Fantasia (AF7) org² KG aku tgh melekat dok layan persembahan dikir barat yg dibuat dihalaman umah mak ayah ku di KG Baloh, Kok Lanas Kelantan.

Ramai giler org KG yg turut hadir memeriahkan suasana......sampai dok luar pagar pun ada. Tak sangka ler sambutan begitu mengujakan if tau tuh leh la abg² aku bukak khemah kat tepi umah. Nasib baik ler umah mak ayah aku tuh tanahnya luas...makannya halaman nye pun besar yg hamat lah kan.......tak mcm umah ku nih haaa laman umah sekangkang kera jer.

First time aku enjoy tgk dikir barat nih......kecik² dulu pernah ler tgk persembahan dikir nih kan but tak sama ler feel nye mcm mlm tuh.

Ghopernye enjoy gak ek layan dikir barat nih.........muahahaha....baru ku tau....jom layan picca dulu........picca nih credit to prebetsabu lah kan....ofkoz lah

wakil KG ku.....kaler hijau u...'uniform' diorg mlm tuh...Mv like

lawan...KG sebelah.....sebelah tuh sebelah mana entah lah aku pun xtau

bersemangat sume diorg nih....mmg best lah...cayalah

bakal penyanyi dikir barat.....Oh NO!!!!!!!Plz....

Tak rela rasanya anak dara aku tuh jadi penyanyi dikir barat bior ler dia pilih kerjaya yg lain.....bukan nak hina ke apa ok jer actually penyanyi dikir barat tuh but klu leh aku tak mahu dia pilih kerjaya nih.

Eh nape eh aku geram sgt tgk anak dara ku tuh dlm picca nih........seriyes. Pipinya tuh terasa aku mau cubit² jer tau.....ohhhhhhhh avin damia....bonda n walid syg damia sesgt tau....(seriyes nih beb wa cakap lu)....kuang3x

KG sebelah tgh rehat smntara tunggu turn....hikss

sebahagian penonton yg mendapat tempat duduk....ala² vip gitu...ahakss

tukang karut tgh kumpul idea² bernas

Overall nye persembahan dikir barat dihalaman umah mak ayah ku ini wat aku happy...happy tgk gelagat awak² n happy juga tgk org lain happy n yg paling penting aku happy tgk avin damia happy giller.

Avin damia siap joget² lagi bila dgr muzik...bila muzik berhenti dia pun pndai lak berenti juga...adoyaaiiiiii...mata dah xleh bukak tp dia still tahan....huhuhu.

Tapikan to be honest if let say persembahan mlm tuh adlh pertandingan aku rasa yg layak menang KG sebelah kot........hehehe persembahan diorg best...mmg ler dedua best actually tp aku nmpk KG sebelah lagi best lah pastu diorg nye preparation tuh sgt baik.

Nak layan video gak...ok leh jer...jom




video


video

anak dara aku tuh sebuk nak berjoget jer keje dia...ahakss




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

Camna?

8 Comments Uols:

atty's said...

lama dah tak dgr dikir barat

tunfrida said...

"ada sekor anok tupa, atah jula mokte..."

kami cuma dgr dikir barat dlm perjalanan balik ke KB je. saja la konon bg semangat kelik klatte...

neezareef said...

wahh..meriah giler

ArELeEz said...

bile tgk dikir barat nie, tetibe jer t'ingat kat amir raja lawak 3. owhh.. 'i'm sowy..' ;)

Dee said...

aku pun suka tgk dikir barat ni..tp hok kelate ni dia dok bulat2 gitu ek..tu yg orilah kan..yg dok panjang sebaris atas pentas tu x ori ye? hehehe..

masviona said...

atty:
saya pun dah berkurun gak kak tak dgr...hehehe

tunfrida:
oklah tuh kan...ada gak dgr2

neezareef:
mmg meriah giller

masviona said...

areleez:
hehehe...amir raja lawak pekat giler loghat kelate dia........im sorry

Dee:
iyelah kot saya pun tak sure...hehehe

tuberose78 said...

eiii... tingat plak masa zaman sekolah dolu2.. kalau akhir tahun musti ada persembahan dikir barat.. huhuhu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!