Header

Wednesday, March 18, 2009

Hari Sandal Sedunia


Cerita Ahad lepas di KB Mall....lepas dah tolong kemas² sket kat umah my parents......maklumlah umah org baru lepas kenduri kan sure ler bersepah sepah kan. Aku n prebetsabu bawak mama meronda KB sat. Ada misi yg mahu dimahu diselesaikan....hikss.

Misi weols hari tuh adlh utk mencari sandal.........kenapa?????why??????.

Kisahnya sandal kesayangan prebetsabu dan sandal yg baru dibeli mama (baru 2-3 kali pakai uols) telah dikebas orang semasa majlis kenduri hari tuh. Tak tau ler dirembat oleh siapa dah ramai² org tu kan....or maybe tertukar kot (bersangka baik) tp idak ler plak nampak selipar gantiannya...huhuhu.

Tapi yg herannya pencuri² or pencopek² or penukar² sandal/selipar nowdays sungguh bijak memilih kan...muaahaaha. Diorg pilih yg nmpk agak mahal n baru² sajer......kuang3x.

murah² ajer tp cun.....mv likkkeee

Jadinya aku pun mengambil kesempatan skali ler untuk menukar sandal² ku yg telah usang sudah agak lama aku tidak membeli sandal baru.........entah lah 2-3 menjak sebelum nih aku mcm tiada hati utk menukar sandal baru tapi lepas aku dah nmpk sandal aku sumernya dah uzur² baru ler aku mcm ada nafsu nak tukar baru....hikss.


Dah alang² kan aku rembat 2 terus utk aku, satu untuk mama n satu lagi utk bibik. Saje ler bg reward sket utk dia. Aku soh dia pilih sendrik nak yg mana.......biar kena ngan selera dia kang klu aku pilih ikut taste aku kang dia tak berkenan lak kan.


Lepas dah memborong sandal² utk girls weols beralih arah ke sandal utk prebetsabu lak. So prebetsabu pun merembat ler satu sandal baru utk dia n satu lagi utk bapak mertuanya.

Balik² umah masa nak kasi kat ayah aku.....adik aku yg hover xcited....

"wah!!! DR. CARDIN...." katanya ngan senyuman dibibir yg penuh makna.

Lantas cepat ajer aku membalas...... "valid for ayah only"....hiksss

Tapi aku tau tidak diherannya kata² ku itu.......mesti akan disebat jugak sandal tuh.......pitty my dad.....uhuksss.....selalunya mcm tuh ler bila nmpk jer ayah ada sandal yg cun² sket mesti adik² laki aku yg sebat.






MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

neezareef said...

yg dikebas 1 je tp yg diganti bekotak2 npk
ihiks :p

chUNk said...

hehehe..untuk yah xdok ke??hiksss...

Uncle Dol said...

Nak jugak!!!!!!!!!! Tapi taknak VERN'S, nak DR.CARDIN... hahaa.......

CuTeMiUt78 said...

wah, tu memang bergantian yg baru ler nampaknya.. bukan satu tapi berkotak2 lagi

prebetsabu said...

neezareef: tu la pasal.. yg kene kebas sandal aku ngn mama... tp alih2, sume org pun beli yg baru.. hahahahaha..

chunk: errr... errr... errrr.......

uncle dol: errr.. errr.. errrr.... jugak

cutemiut: tu la pasal... borong habis!

tuberose78 said...

akak dh lama tak pakai sandal.. pakai selipar bata ada la... hahaha..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!