Header

Monday, March 23, 2009

Kenduri Pulut Durian

ooohhh durian...Mv like durian so much


Semalam my home sweet home menerima kunjungan tetama baru yg mengidam nak makan pulut durian......itu yg membuatkan aku pun mengidam sama tuh...hehehe. Sebelum nih xde geng nak layan pulut durian but asal lalu jer tepi jln seksyen 8 tuh cam terliur² lah jugak but dok fikir if nak makan sorang jer xderrrkkk maknanya kan.

Kebetulan sorang blogger nih, Sya nama diberi...pun teringin nak makan sama so ajak berkampung kat umah terus lah kan. Diaorg dtg ngan tetamu tetap umah weols siap lagi kalu bukan chunk n nas.

Lepas jer diorg sampai umah aku pun bergegas ler tanak pulut perah santan segala bagaikan prepared untuk jamuan perut masing² nnti.

So nih ler santapan weols berenam petang semalam.....avin damia tuh bukan makan pun dia menyebok n mengacau sajer. Oh ye satu informasi untuk uols semua pulut dlm bahasa indonesia ialah nasi ketat ok!!!.....hehehehe.

Camne aku leh tau???

Al-kisahnya sesambil aku dok tanak pulut tuh aku dok ler sembang² ngan bibik coz dia dok sebelah jer....aku soh dia kureng keropok sayur yg kaler² bentuk cam bunga tuh....aku suke makan keropok nih. Bistu aku tanya ler dia kenal tak buah durian tuh? Dia kata kenal di indon pun panggil buah durian jugak n lagi satu informasi dia kata di jakarta pun banyak buah durian nih.....katanya lagi KG nye mmg terkenal ngan buah durian nih klu kat mesia nih ala² perak n pahang lah. Katanya disini sedikit disana lagi banyak...huhuhu.

pastu aku tanya lagi makannya mcm mana? Biasa ke makan ngan pulut nih???pastu dia terpinga² apa tuh pulut????huhuhuhu lepas tuh baru ler terjawab...yg diaorg panggil pulut tuh nasi ketat......kelakar pun ada tapi ala² ok lah tuh kan coz pulut dlm bahasa omputihnya sticky rice kan...oklah tu kan.....ahakss

see!! avin damia dok intai² dah tuh...saba jerla

pengopek buah durian yg berjaya....chunk n sya

So mana yg lakinya????Yang laki nye mmg lerrrr.....xleh diharap mentang² tak suke makan durian kan...diorg dok luar keje diorg berasapppppp jer......MEROKOK jer.....rokok...asap...sampai aku pun dah naik berasap dah nih.

Aku tau lain tempat lain pulut duriannya kan....ada setengah tempat tuh pulut durian tuh yg jenis durian tuh dimasak bersama santan kan?....yg jenis tuh aku tak berapa nak gemar sket sbb pada aku dia dah ala² pengat durian yg dimakan bersama pulut....hehehe. Aku lak memang nih ler jenis pulut durian yg aku makan sedari aku kecik lagi.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

neezareef said...

i lov duyan so much
duyan dpn umah dah bebunga tuhh
siapppp

atty's said...

adu...aduh..sakit hati aku ..nengok..sampai ati mas ngn prebet sapu tak tapaukan den..

lily lotus said...

nasi ketat?? hehehee...

ct rahani said...

lama x makn doyan.. nak2 makan ngan pulut.. ermm..

nasi ketat.. kelako jer dengo..:D

CuTeMiUt78 said...

wah... kita pun peminat tegar doyan ni.. hah..hah..meroyan ni tak dpt mkn doyan

niza said...

ku suker doyan!!!

zuraiwan said...

fuh..kenduri durian....hmm. but kite kurang mkn durian.

tunfrida said...

pergghh...layaaann!!

kalao dapat durian yang mengancam sedapnya tu mmg la berbaloi nak makan ngan pulut. kalao dapat yang mengkal tak sedap atau yang berpenunggu...nak pulak time tu pulut dh siap tersedia dgn santan semua...boleh putus selera dibuatnya!

hehhh

irda said...

huhuhuu..klu sista jempu irda mkn durian,minta maaf la byk2.Mmg irda tak join.tgk dr luar umah jer le!

tuberose78 said...

uwaaaa.... nak jugak!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!