Header

Tuesday, March 10, 2009

Ketam Goreng Kicap Bercili

Fuhhhhhhhhh..........Gurlppppppppp!!!!!

Kenyang ler smlm aku pekena ketam goreng kicap bercili hasil air tgn kak ija (my sis in law). Ketamnye fresh lak tuh bak mai dari Teluk Batik, Lumut Perak. Kak Ija baru smpai dari sana coz dia ada event anjuran company dia.

Tak rugi ler aku tunggu PJ smlm....kira worth it ler. Tetambah lak aku cam dah lama giler tak pekena ketam nih. Nak masak sendrik kat umah aku sorang je yg makan nnti (kan membazir lak...penat je masak kan), nak makan kat kedai lak cam tak kuasherrrr.......iyeler ketam kan klu makan nak kena makan beria n bersungguh² kan........nak kena korek segal isi perut dia tuh baru ler feel kan.

Tapi tu ler semalam aku layan ketam goreng kicap bercili nih....sungguh heaven rasanya......syorrrrrrrrrrgggggggggggggggggaaaaaaaaa sungguh lah weeiiihhh. Tak pernah lagi aku makan masak ketam sesedap nih.........seriyes (ni klu kak ija terbaca nih sure kembang dia nih....klu dia baca ler...aku pun xsure dia baca ke idak) tapi seriyes ler bukan sengaja nak puji amik hati ke apa ke but mmg syedap sungguh. Aku siap mintak resepi lagi, bebila leh ler wat kat umah lak, makan sorang pun sorang ler....dah agak² buring nanti aku hasut ler prebetsabu mkn sama.......kes kijam w/pun aku tau dia tak suka tapi aku nak gak hasut dia...hiksss.

Aku kan makan ngan sungguh menikmati sekali sampaikan beralih tempat ko.....hikkksss. Memula cadang dah nak benti ler pastu aku tgk cam byk lagi kat dlm mangkuk tuh so aku siap tanya ler klu xde sesapa dah yg nak makan baik aku menikmati lagi kan....hehehe.....so semalam aku ngan kak ija layan makan ketam nih ngan tungkus lumus sekali. Alhamdulillah kenyang ko.

So skrang meh aku nak bersifat kijam lak ngan membuatkan uols lak terliur ketam nih ngan tepek picca nih kat sini ok.



Author's note: Kak Diah sila menjeles ok...hikss. Rugi ooooo kak diah balik awal smlm xsempat nak merasa air tangan kak ija. Bukan senang tuh nak makan air tgn k.ija kan, peluang yg hanya dtg sebulan sekali kot....hehehe....mati ler aku kutuk kakak ipar sendrik.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

neezareef said...

aikk mas
pg2 suda beketam nih..
isk isk...tahan tahan

nURmALa mAZLan said...

kak..sedapnyer kak..meleleh airliur kita kat sini..wakaakaka

DYLA said...

sedapnya tgk.....

tak penah masak ketam mcm ni. nnti nak cuba la..

Anie said...

wah...sedapnya...peberet tu ketam..

prebetsabu said...

hahahaha.. viona bersifat kejam pagi2 dah publish n3 makanan!!!

seronok tgk viona khusyuk makan ketam ngn kak ija smlm... perrgghhh serius dia sgt khusyuk menketedarah ketam tu... hahaha...

tekak aku lak takleh terima ketam ni.. klu makan je sure rasa mcm tak selesa.. mcm nak muntah..

but even aku tak mkn, tak kisah je if 1 day nnti viona nak try wat ketam ni kat umah.. itu time leh pangggil geng2 bloggers yg dok area kajang n bangi join!!!

haa. kak atty nnti wajib mai tau!!

tuberose78 said...

uwaaa... naper xcakap ada ketam mlm tu.. uwaaa...!!
my peberet nih!!!
nyesal balik awal!!!
nk ketam.. nk ketam.. nk ketam..

prebetsabu said...

tunerose langkah kiri la balik awal dari umah mama smlm! padan muka.. blluueekkkkk!!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!