Header

Monday, March 23, 2009

Puding Mango

didihkan air then masukkan serbuk puding nih


Jom uols, kita belajar bikin puding sama masviona......hehehe

Yok bapak², ibu², kakak²....teman² blogger n semuanya yg ada disini...ahaksss. Waduh² berbicara indon pulak ye masviona hari nih ye.

Patang smlm semantara aku nak menunggu kehadiran tetamu utk menjamu pulut durian tuh sempat gak ler aku masak puding mango nih. Alah senang jer uols.......yg instant tuh....serbuknya dah lama aku beli dah tinggal nak masak jerla.

Cara nak masak senang jer didihkan air then masukkan serbuk puding nih kacau² then siap....leh padam api then siap sedia untuk dimasukkan dlm acuan dan sejukkan lah dlm peti ais.




Ni dah ready nak masukkan dlm acuan dah. Aku xde bekas yg kecik² tuh aku main bedal jer mana tuppeware yg ada kat umah tuh.


Ok dah isi dlm bekas tuh tak cukup aku isi jer dlm acuan aiskrim yg aku beli kat ikea dulu...lantak ler janji cute n leh makan sudah kan.

Hasilnya......syedap n nyummy sekali. Lenkali nak beli n nak wat lagi lah pasni nak letak nata de coco lak. Avin Damia pun suke sgt nampak gayanya. Walid dia pun suke jer.

Nak buat pun senang saje....mudah dan cepat gitu. Pastu apa yg aku impress sgt tuh kat dlm direction bungkusan serbuk puding nih dia ckp simpan dlm freezer dlm 3 jam lebih kurang kan baru dia beku tapi yg aku wat nih xsmpai sejam pun dah beku n leh makan dah.....syok² cepat mudah n sedap gitu.

Sila lah beli n buat juge yer uols...:)




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

~ As ~ said...

rupanya kita membuat puding yg berlainan di hari yg sama...hahaha...
ada jual ke puding segera dlm peket, ku tak tau pon!

ct rahani said...

sedapnya puding mangga.. my peberet tuh.. hehehe..

Mummy Dasy said...

waduh slurrpp.. bikin lapar saja..

Ms.Lilies said...

time cuaca panas2 sedap makan ni

masviona said...

As:
ada jer....alamak saya pun dah lupa apa brand nye...nnti saya carik balik ye

ct rahani:
sedap mmg sedap...hikss. Leh la buat klu gitu

mummy dasy:
ahakss...sowi...xper puding senang jer nak cari memana if termengidam tuh

Ms. lilies:
aah mmg pun...tak sedar dah makan banyak

CuTeMiUt78 said...

wah... sedap ler.. nak gak ler

kuIna Jentayutiara said...

senang membuatnya tp kemalasan mengatasinya... g tunjuk & bayar aje...

tuberose78 said...

lapar lagiii... huhuhu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!