Header

Wednesday, March 11, 2009

Sedang mengidam.....

Nahhhhh..
siapa kata lelaki takde ngidam?
apa kene ngandung ke baru leh ngidam?

huhuuh
ni ngidam dalam konteks "menginginkan"

skrg ni kitorang (eleh kitorang ke... viona la especiallynye.. aku ok ok aje) tgh mengidam nak beli walkie talkie la plak...

rsnya ok la kot beli satu set..
sbb kitorang kan kaki jalan..
kaki ikut konvoi...
kaki shopping... hahaha

sng tau bila ada walkie ni..
bila konvoi, sng nak bgtau ahli2 yg lain if ada nak stop toilet ke..
nak sembang2 kosong ke..
takyah nak call2 .. bazir.. huhuuh

dan jugak utk para penyopping pun sng..
hangkut je walkie tu..
pastu berpecah cari barang2..
bila dah jumpe brg, just roger2 je kawan kita tu bgtau sasaran dah dikenalpasti
ahhahaha.... jimat2...

err...
byk lagi advantage yg aku nampak..
so lps2 ni leh la kitroang g riki2 gadget walkie plak..

hoorayyy!!!

harus la kami mencari yg ada kaler ijau!!!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

TiNiE said...

ala walkie talkie besa gabak la..mesti nanti mana nak jaga henpon, kamera pehtu terselit plak pampers n susu damia nak tambah lagi gajet walkie talkie?? hehehe saja kasi ayat negatip...

prebetsabu said...

hhuuhuhuh.. kritikan membina nih..

takpe2...

bg aku, henpon 1 kat tali pinggang, 1 lg dalam poket seluar....

kamera.. if bawak dslr, klu tak shoot, simpan dalam beg n galas.. if shoot, pegang tgn kanan n lilit tali kat tgn.. if pakai digicam biasa sony viona, just simpan dalam poket or viona simpan dalam henbeg..

klu viona (aku tolong jawap).. segala bende duduk simpan dalam henbeg!! henpon, mekap, kamera etc etc... huhuhu

kes pampers, susu, dan kelengkapan damia, itu sume disimpan dalam backpack utk babies tu... digalas...

so, takde masalah kot if tambah 1 lg gadget... lgpun walkie talkie ada clip gak leh selit kat pinggang.. and ada handsfree kit..



huhuhuh berjaya menangkis kenegatifan disitu...

hihihiih..

*org kalau dah nak, sume nampak ok je.. hahahaha

ciare (^_^)v said...

yup!! walkie talkie sgt penting. especially org yg suke join fun drive kelab kete mcm ciare =P

bile ade walkie talkie pulak, ade byk p'aturannye.jgn psg radio kuat kalo time cnvoi nti xde lah "ape?? ape?? aku xdgr!!"..hehe..ops!! tp awas...make sure xbleh nk dok tyg2 sgt nti xpsl2 kena thn ngn abg polis yg bermisai pnjg =P

sekian aje utk pgunaan walkie talkie di dlm keta :)

masviona said...

meh CEO tulung back up CTO lak...kuang3x

benar bagai dikata oleh CTO...barang2 avin damia xde kaitan langsung dlm ini kes coz barang2 dia sume disimpan didlm satu backpack utk babies n selalunya disandang oleh bibik....ahaksss

klu brng2 saya pula...makeup...handphone...digicam sumernya mmg disimpan didlm henbag saya tapi lain² compartment n ada yg diisi didlm beg² kecil lain w/pun dlm satu henbag

brng² prebetsabu lak mmg ada tempat dia tersendrik...huhuh

maka dgn ini saya meluluskan proposal CTO Mv.com ini kerana ia juga merupakan impian saya...muahaaaaa

prebetsabu said...

yeeaayyyyyyyyyyyy!!! jom jom jom g beli skrg!!!!!!!! CEO Mv.com dah bg green light!!!


yabedabeduuuuuuuuu..

CuTeMiUt78 said...

lor.. nak walkie talkie ke..hah sudah.. ada itu plak yg dok idam..

tuberose78 said...

teracun masa gi melaka ker tingin pakai WT plak... wakakakaka...
beli la gp318 nanti kalau konvoy family leh pakai sesama.. tapi kena jaga2 takut tak sama frekuensi even model yg sama.. kene check, try test dulu... hehehe

beli jgn xbeli..

tuberose78 said...

bila dh ada mmg byk kegunaannya...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!