Header

Monday, March 23, 2009

Ubat?? tak gentar dahhh..

mmg aku penakut makan obat...
selalu gak aku tipu time makan ubat..
just belakon konon2 tgh telan ubat... padahal tgn tak pgg pon ubat..
dan selalu gak ubat tak mau tertelan..
huuhh.. dia dok berenang2 je kat dlm mulut.. takmo masuk ke tekak!!
time tu la seksa...
pastu ubat tu larut lak ngn air yg kita minum utk kasik telan tu..
perrgghhh.. sengsara pahit ubat!!


tp itu dolu2 lah...


now dah tak fobia ubat pon!!!

hihihi..
cumanya now aku makan ubat ada style tersendiri...
-kene duduk dgn amat tegak... posture kene jaga baaeekkk punya (menyenangkan proses telan.. badan tegak so saluran tekak pun clear la kot hahahaha)
-kene konsentrate.. jgn kacau or borak2 time aku nak telan ubat
-kene taruk ubat tu betul2 dekat hujung lidah belah anak tekak... salah letak, kompom ubat tak mau ditelan.. dok berenang2 je dlm mulut..
-last, kene taruk ubat tu secara memanjang dalam mulut.. takleh melintang especially ubat kapsul

ni la dia ubat2 yg doktor bg utk ilangkan pening2 pala dek kerana pulut n durian smlm.. huuhu


haa.. tu la dia tips utk org2 yg susah nak telan ubat.. hihiihih (tuberose, sila ambil perhatian ek.. adik badik aku kebanyakannya mmg takut makan ubat gak!!! hahaha)


ptg ni badan aku dah mula nampak kesan positif..
pening2 dunia berputar dah kurang but still ada lagi...
hope menjelang malam ni ok la...


*thanks kepada sume yg amik berat... thanks viona sbb sentiasa di sisi and thanks jugak kat irda sbb dedicate 1 n3 khas (n3 ugutan plak tuh..) utk kasik semangat aku makan ubat hahahahahha...

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

Mya said...

cepat sembuh prebetsapu..

Uncle Dol said...

ni awat font warna putih ni?? kak nas ke? hahaa.....

*ayu* said...

get well soon!!!!

p/s: tips makan ubat pun ada ek? hiks!

neezareef said...

byk tul ubat

irda said...

hehehe...akhirnya bro dah berjaya mkn ubat.Tul tak sis,ugut gitu je,gerenti makan ubat.Tau pun takut kena tido luar.Hahahahaha...

ains said...

adeh... sama la kita.... takwooootttt mkn obatttttt

CuTeMiUt78 said...

wah.. ni sapa yg pening benornya ni.. heh..heh..heh...ada gak yg penakut mkn ubat ya

sue-ana said...

dulu masa kecik abah ada ajar cara2mkn ubat bg yg takut mkn ubat.

Mula2, cari buah pisang masak sebijik, kopek kulit, gigit sedikit pisang tersebut, kunyah2 tp jgn telan trus, letak ubat tu atas pisang yg telah dikunyah dlm mulut (agak menggelikan,kan.), pehtu..telan..mmg berkesan.hahahaha

p/s: mintak maaf. komen agak menggelikan tekak sket. tp serius, mmg berlesan. tp skrg ni dh brani telan ubat trus dh. haha

tuberose78 said...

kakaka... mmg betul!! teruk giller time nk makan obat..

skang dah okay aper.. tapi mmg berguna tips2 tu la.. kena konsentrate..

satu lagi tips tambah.. kena dok depan sinki!! hahahha...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!