Header

Tuesday, April 21, 2009

Bila Wardrobe MV Roboh


Bila wardrobe masviona roboh.............hukssss

Owhhh lemari bajuku....uhuksss..uhuksss



Actually dah lama dah aku noticed yg almari nih tunggu masa je lagi nih. Sebenarnya dlm kamar peraduanku tuh ada 2 lemari besar....dedua sliding coz aku suka lemari yg jenis nih yang roboh nih yg baru dibeli ler nak bandingkan ngan lemari yg lagi satu tuh.

Lemari yg roboh nih aku beli masa mula² pindah masuk home sweet home nih.....sudah hampir 3 tahun lah manakala lemari yg lagi satu tuh lagi senior aku beli tuh mas dok menyewa kat equine park lagi tuh.....umurnya dah hampir 5 tahun lah kot........tapi still ok lah...mantopp lagi.

Lemari yg roboh nih pun actually ok jer lagi xde perper yg cacat pun...masih dlm keadaan baik cuma dia roboh sebab kesalahan aku jugak lah pun......huhuhu. Terlalu berat muatannya...huhuhu.

Sampaikan xde ruang antara hanger tuh untuk ditolak ke kiri n kanan. Nape jadi camtuh???? Uols jgn salah anggap eh bukan nak berlagak byk sgt pakaian pun cumanya.......jenis aku nih jenis malas nak melipat baju² n kain2 tuh.

Fyi, kat umah aku xde langsung tempat untuk aku simpan kain² or baju² yg dilipat huhuhu kecuali adalah satu ruangan untuk melipat segala mak nenek towel², kain pelikat kain batik n jugak segala ermmm....ermmm...alahai mestilah khaskan satu department khas kan untuk segala anak² baju anak² seluar weols kan (hover lah kot if bra n underwaer pun nak gantung pkai hanger kot)....oowhhh please masviona idak ler seteruk itu kot....hahahaha



Dah jatuh roboh camtuh........uols agak² sapa yg kalut semacam jer nak betulkan lemari tuh.....prebetsabu kah???? masviona kah atau avin damia kah???

Maaf ayat untuk bibik kah???? xde disini kerana kamar peraduanku adlh kawasan larangan untuk dia kecuali atas arahan aku baru dia dibenarkan masuk........masuk tuh untuk mengemas n mencuci lah ye....huhuhu

So camne dah leh agak ke belom?????

Huhuhu....ofkoz ler masviona kan..........nasib ler masviona baik hati masa tuh sempat gak carik idea untuk memperbetulkannya n nasib baiklah berjaya....tapi idak ler plak aku tau tuh tahan selama mana tuh......huhuhu. If masviona mood gedik dia dah dtg konfem ayat nih kuar dah nih...konfem lah

Abang.......nampak gayanya almari pakaian kita bersama nih sudah rosak lah....makanya apalah salahnya jika abang belikan almari baru untuk kita bersama.
Kali ini ayang rasa jikalau abang mahu membeli yg baru ayang rasa alangkah baiknya jika abang terus memanggil kontraktor untuk memberi sebut harga supaya kita dapat memasang almari pasang siap yg baru.
Bukan apa abang, ayang berbicara begini adalah kerana ini untuk kepentingan bersama jika kita membeli almari yg seperti ini lagi tentu jangka hayatnya tidak lama jadi agak menyusahkan abang kerana harus selalu membeli almari yg baru....bukankah itu membazir namanya...Allah kan benci orang yg suka membazir.....BETUL TAK ABANG SAYANG????

Sah....konfem ayat diatas bukanlah ayat aku....huhuhu. Dlm hati tuh mmg ler terdetik nak ayat pasang wardrobe yg pasang siap tuh tapi manalah aku nak cekau rm7-8k tuh kan....huhuhuhu...sadisnya.

Tetiba aku terasa mcm nak wat part time jual corn in cup or jagung bakar ke kat pasar malam tetiap malam nak kumpul duit wat beli wardrobe baru.....boleh????




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

nURmALa mAZLan said...

Hahahaha..kak, kalau akak jual corn in cup tu, confirm kita beli hari2..sbb kita sangat suka!!

Mya said...

heheh... kena tukar almari baru la tu nampaknya..

edrina said...

adeh,..roboh sudah ekekeke.. tu la jom la sama2 kiter kumpul duit buat built in wardrobe tu ekekeke...

tuberose78 said...

ha'ah.. buat jek lemari yang pasang kat dinding tu terus...
akak ada kontek...
pastu buat ler cam lemari akak.. letak mirror besau gillak kat pintu lemari dia.. best.. best..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!