Header

Monday, April 27, 2009

Cerite Melaka MV

Sabtu lepas weols sefamily ke Melaka semata² atas urusan kerja. Gi sana settle² keje terus gegas balik coz nak kejar gi besday party anak buah....Aisyah ke-4 (anak tuberose prebetsabu's sister).

Tapi xde apa yg menarik sgt lah pun coz dah ler sampai² sana pun sedang elok matahari tegak kat atas kepala kan, dlm kol 12 pm kot. Pastu sepanjang perjalanan dr umah sampai ke MITC tuh avin damia tido....lenggoh tuh aku nak meriba dia, pastu sepanjang jalan balik pun camtuh gak tido dari melaka smpai ke umah tuberose kat Bdr Bukit Mahkota tuh.

Sampai jer tempah yg dituju hyper active tak hengggggat ler dia dah tuh batery dah charge sepanjang perjalanan dah kan. Tak terkawal aku, bibik lak weols tak hanggut sama coz urusan kerja kan mls lah nak bawak dia sekali.

Sampai sana jer weols trus gi makan dulu........apa entah nama rest. nye. Restoran ikan bakar malim kot if m not mistaken. Oklah makan kat situ aku tak lalu sgt makan sket jer.

avin damia mmg suke posing wat muka smile bila tgk org pegang camera

antara menu weols...siakap bakar tuh biasa² ajer for me

Avin damia makan ngan berselera sekali. banyak ooo dia makan, yg herannya dia nak makan aku suap lak selalunya jgn harap dia nak makan bersuap. Semuanya nak wat sendrik.


Sebab cuaca terlalu ler panas terik menyucuk²...weols terpaksa benti untuk minum air byk kali....haus giler rasa tekak.....panasnye cuaca skrang ek. Kalu ikutkan bila dah masuk dlm kete xnak kuar dah (dlm kete kan sejuk ada air cond) tp sbb tekak dah haus kuar gak ler.

coconut shake dia power.....minum masa cuaca tgh panas....heaven jer rasa

Weols tak berkira tepi jalan ke gerai biasa² ker.....warung mak jenah ke semua weols masuk asalkan bersih....weols mmg jenis tak berkira punya orang...seriyes.

panas ke sejuk ke ahkak tetap sejuk time nak posing...hikss

Muka dah penat giler tp layankan jugak. Anak manja nih menyeseh jer keje dia....sket² nak "hug sayang"...term baru untuk dia.....maksudnya peluk sambil tepuk² belakang masing² pastu mulut ckp "hug sayang dia....." ulang 3 or 4 kali depend pd situasi masa tuh....hiksss....giler terharu rasaya.....huhuhu.

Nih sempat aku snap picca dia masa dia tgh hyper active...pastu aku tak larat n tak sempat dah nak snap byk² picca coz nak kena mengejar dia kehulu kehilir kan.

dia mmg xleh tgk barang² IT nih...PC ke lappy le...pantang tengok...

Adakah kerana walid n bonda dia dedua jurusan IT maka dia pun terbawak²....entah ler...layankan ajer.

Owwhh sabtu tuh mmg penat sungguh ler.....settle jer keje kat melaka terus shoot ke besday party aisyah (hadiah pun xsempat nak beli tau!!!). Prebetsabu tak nak benti sepanjang jalan tuh....nak sempat sampai jer.

Sampai umah pun dah tgh malam dah. Sebelum terlupa layan picca avin damia tgh dok menelek muka kat cermin......hiksss. Nampak sgt suka berjangok.

Sebelum kuar aku tocang 2 rambut dia pastu dah siap sempat dia ckp kat aku "tantekkkkk" sambil lentokkan kepala pastu carik walid dia ckp "tantekkkk" lagi skali pastu gi menelek muka kat cermin. Kelakar siot!!! seriyes


Siap panjat tuh lemari baju tuh...hiksss.







MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

CuTeMiUt78 said...

damia memang tantek... tomey je..

masviona said...

cutemiut:
hiksss..tq aunty rina....agaknya itu kot damia nk ckp...hehehe

Mummy Dasy said...

comey jek dia wat muke2 tu... suke tgk gegirl ni tocet rambut cam cute jek gitu...

Kris and Nadia said...

cute nya damia.. nyum2.. lama sda sya nda mkn yg talampau sedap ni tau.. jelesnya

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!