Header

Thursday, April 09, 2009

Demam Kura-kura

Pernah dengar tak pasal demam ni?

Kelmarin viona mengadu kat Mama, yg dia risaukan aku yg demam secara pelik.....
hihiihih.. mmg pelik..

tiap hari selama seminggu lebih ni, badan aku akan mendadak panas bermula jam 6pm sampai ke pagi esoknya...

luaran badan aku amat panas...
tp, dalaman, aku rasa sejuk yg menyucuk2 sendi..

then lps tu, ok plak...

itula yg terjadi kat aku seminggu lbih ni...

Mama kata demam kura.....
aku google, org kata demam kura ni ialah malaria.........
jeng jeng jeng..
malaria nama yg menakutkan.....
betul ke?

sesiapa ada tips penawar?

please kongsi ngn aku...
tak tahan la camni..
patutnya malam leh spend quality time with damia n masviona.... but aku melepek je tak larat...
dah sminggu lebih ooohhhhhh...
dah 3 kali jumpe doktor...
sume kata takde apape...
dorang sume bg panadol je...

help me.....

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Dee said...

my hubby penah kena gini..pb..i think u shud do blood test..takut denggi..denggi gitulah kalo kena..or u can start with drinking 100 plus + air..kira setengah cawan 100 plus setengah lagi air masak..utk reducekan gas nyer..mmg kena buat ginilah..my hubby minum tu berbotol2..alhamdulillah baik..

syanis said...

herm... air 100++... bleh.... rasanyer... lagi satu sy ada terbaca.... buat sup ketam... tapi sy lupa utk demam denggi or malaria...... huhu

prebetsabu said...

aha.. 100+ and barli and air kosong ialah peneman setia skrg ni...

errr.. sup ketam?
aku taklh makan ketam nnti loya tekak.. huhuuhhu tak sukee

Ms.Lilies said...

dah go for blood test??

SiS-lin said...

sis takut demam chinkunya je tu,tp mntk di elakkn...mmg demam tu kejp panas kjp kebah,tp yg penting demam tu mkn sendi2 kita,otot semua...hrtu jiran 1 family kena,klu gi klinik doc x de ubat..cuma minum 100+ tu je,dewasa,sekurang2 nye,kena 2 botol besar tu...cuba la..

masviona said...

Ms lilies:
blom gi lagi...ingat nak kena gi gak lah nih

Sis lin:
mintak² jgn ler chikunya tuh...huhuhu
tu ler skrang nih dok soh ia minum 100+ jer

To all:
tenkiu ye semua ngan petua2 nih semua...moga prebetsabu cepat sembuh...tak suke tgk dia melepek jer camni..sian dia

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!