Header

Tuesday, April 28, 2009

Gadget gigi... uhuhuh

Ngeh3...

sume bende pun nak otomatik skrg ni...
punya la kitorang ni pemalas kan..

heepppppp!!
korang mengiyekan ke kata kitorang pemalas...
tak baik ohh korang ni...

bukan malas, tp gunakan teknologi sebaik2nya.. hahahaa..

bende ni pun bukan tekbologi baru pun...
cumanya baru tergerak hati nak try guna..
baca review sana sini dok kata better pakai yg cenggini dari manual...

so kitorang pun terjah la ke farmasi aritu...

tujuan asal, nak carik holder berus gigi utk si comel Avin Damia tu...
sekali trnampak lak bendalah ni kat ruangan berus gigi tu..

try pakai berus bermotor ni plak.....

sambar la berus gigi pakai bateri ni...
yg buat kitorang tak pikir panjang utk sambar ni, sbb harga dia cam murah la plak compare ngn yg lelain...
kitorang tgk yg Oral B punya sampai rm70...
yg colgate ni wat promo apa ntah.. rm29.90 sahaja satu unit...
murah la tu...
so sambar je la.. siap dah ada bateri energizer lagi dalam tu..
hahaha.. kiranya murah la...

dari kiri, viona punya, aku punya n damia punya..

sambil tu kitorang sambar gak 1 berus gigi lagi utk Damia..
yg ni nak ltak kat dalam bilik air dalam bilik kitorang..
niat hati nak train dia..
kan malam2 kitorang (eh bukan kitorang.. tp viona je.. aku malas gosok gigi tu yg gigi aku tak cantek) selalu basuh muka n gosok gigi sebelum tido..
so lps ni nak ajak dia sekali join kitorang gosok gigi sekali sebelum tido...
hihiihh.... jaga kebersihan...

moga damia terdidik sbg seorang yang mementingkan kebersihan.. bukan hanya pentingkan make up sahaja.. hahahha...

spt biasa, anak dara ni skrg suke pose "MIIILEEEEEEE"

bonda n damia dgn aksi memberus gigi... hihihih

dan seperti biasa...
kitorang klu dah membeli tu, cadang nak beli 1 bende je...
tp selalunya bila kuar kedai tu, bermacam2 bende lak sekali ikut kuar....
ni ha..


huuhuhuh..

viona beli scale..
timbang berat digital...

comel kan penimbang ni.. design cun n nipis je...

dan wajiblah ianya berwarna HIJAU!!!
huhuuh...

ye.. viona skrg dalam gerak gempur menurunkan berat badan...
kali ni betul2 nye gerak gempur!!!


moga viona berjaya dalam misi kali ni....

opp.. belum habis lagi...
ada lagi...
ni haa pun kitorang beli..


memula aku nak carik Safwa Health utk lelaki tu...
sbb doktor suggest kat aku utk amik vitamin yang ada campuran ginseng...
sbb lately aku cepat letih n tekanan darah tak menentu.. kejap naik kejap turun...
tp Safwa takde stok..
dia rekemen Kordel's punya... khasiat sama tp ada lebih kat ginkgo.. and lebih murah.. hahahaha..
so aku sambar la.

utk viona, dia beli vitamin E.. utk lancarkan darah.. bila darah lancar sekaligus mencatikkan kulit la kan...


so itu la dia u alls...
kitorang mmg camni..
cadang nak beli holder utk berus gigi Damia...
udahnya, holder takde, bende lain lak sampai 3-4 macam yg disambar....

ish ish ish.. kene kurangkan tabiat ni pasni..
tp takpela.. sume utk ksihatan kan?

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

SiS-lin said...

tebiat dia sama dgn kita la..lain yg nk beli lain yg terbeli...berus gigi tu ank lin dh guna..senang je tu..pgangg je le...

mummYaeesh said...

wah siap posing dgn berus gigi lagi tu..woohoo

iena hamdi said...

dalam banyak2 yang mv beli tu aku minat scale tu ajer.. comel.. nak carik gak la.. kat mana korang beli?

Iera said...

iera pn nak beli gak berus gigi tu utk aina. dh lama carik yg murah..selalu jumpak Oral B je.. RM70 plak tu..

masviona said...

sis lin:
hiksss...sama ek...huhuhu

mummYaeesh:
posing gedik tuh namanya...hehehe

iena hamdi:
cantik kan scale tuh nak² kaler ijau...sy beli kat guardian je kak.rege dia rm79.90.ada 2 kali biru n ijau

iera:
beli lah...:).Itu ler psl memula mmg plan nak beli oral B rm70 tp bila nmpk yg ni lagi murah rm30 jer beli jer la...hiksss

tuberose78 said...

bagun pagi...
gosok gigi..
kemas katil..
tgk tv...

ini adalah lagu masa kecik2 dolu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!