Header

Monday, April 06, 2009

Gile².....MV&PS @ OldTown

Lepas class horse riding semalam. Aku n prebetsabu tak terus balik umah alang² prebetsabu ajak minum² dulu kan so aku mengajak jer dia ke Oldtown.....yelah mana lagi kedai kopi putih bandar tua kegemaran aku tuh ler. Tempat dia kan agak cozy kan so selesa lah sket if aku nak rest kan diri pun kan...hehehe

Weols punyalah sengal hari tuh selamba jer wat aksi² ala² clown kat situ. Sebenarnya aku agak frust sket.....eh sat lagi aku criter psl frust tuh ok. Aku rasa if avin damia ada sama masa hari kejadian dia pun sengih jer tgk aksi gedik bonda n walid dia nih...huhuhuhu


aku nak snap picca roti tuh prebetsabu lak gedik nak nyesel sama...huhuhuhu...layan jerla

2 scoop strawberry mellow for me...so camne aku nak kurus...how come???

2 lime jus n 100 + for us


dah la weh aku dah tak larat nak letak caption......

sendrik tgk sendrik tafsir lah ye...hiksss




ni aksi hantooo gaya avin damia

Ok skrang nak tau nape aku frust...........hohoho. Aku frust bila tgk prebetsabu dah leh ride kat luar..........n dia dah leh kontrol Bull Eye sendrik....malah bull eye pun senang je nak dgr arahan dia.

Aku lak dpt kuar kejap jer pastu instructor soh masuk dlm track balik coz ade lah kesalahan yg aku wat tuh...huhuhu. Pastu terus instuctor tuh dok soh aku ulang buat sitting & rising trots pakai peha jer.........huhuhu sungguh sadis sekali.

Aku pun wat ngan bersungguh² plus sedikit perasaan hampa didada coz aku tak leh kuar n membuat aksi kejar mengejar berkuda ngan prebetsabu...aku wat bersungguh² sehingga hari ini peha ku terasa begitu sakit sekali....huhuhuhu. Jalan asyik nak terkangkang je tau.....maafkan ahkak yer bukan ahkak sengaja pun.......tp memang sakit hoccay.



Author's note: Tapi mmg patut ler prebetsabu dah leh kuar pun coz aku dah ketinggalan 4 class daripada dia. Logik lah kan so kiranya aku nih dah masuk dlm kategori fast leaner lah jugak kan....huhu. Bull eye adalah nama kuda ye uols...:)



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

rasp said...

fuyooo syioknye berkuda bagai...
takpe, nanti u dpt kuar, u leh buat crite hindustan adegan kejar mengejar nanti k :D

a^T04 said...

bestnya kak leh naik kuda...hehe..kalo kuda tu xmo jalan pun xpe..

CuTeMiUt78 said...

keh..keh..keh.. lawak ler.. ada je korang ni tau

zino said...

tak lama lagi dua boleh kejar mengejar naik kuda lah kan.. hehe

prebetsabu said...

rasp: huhuhhu.. mmg syok dapat tunggang kuda... err.. kejar2 mcm hindustan? ahahhaha...

a^T04: sebenarnya kan, if kuda tu takmo jalan time kita bg arahan, time tu lg syok kekadang tu.. sbb kita kene tegas n tetap pendirian dalam hati agar kuda tu leh rasa siapa yg in control.. if layankan perangai kuda yg nak buli rider camtu, mmg teruk la kene buli lps tu nnti.. coz kuda leh sense rider tu samada rider tu tau tak apa yg perlu dia wat.. if rider tu tatau, kuda pun takut2 nak bawak rider tu...

prebetsabu said...

cutemiut: huuhuh.. kitorang kekadang mmg suke wat mende gila2... hidup ni if sama je tiap hari, tak menarik.. lagi best if kita tambah warna sesekali dalam hidup kita kan...


zino: insyaallah... aritu kebetulan kuda yg viona naik, Hobo tgh dalam mood degil.. viona lak jenis yg lemah lembut.. so lagi naik tocang la Hobo tu... maybe next time viona kene belaja utk lebih tegas n garang kat kuda tu so kuda tu tau kita bukan memain...

tuberose78 said...

macam2 la nama kuda tu.. bull eye la.. hobo laa...

tuberose78 said...

boley pakai nama tu utk kat ikan akak plak laa.. hehehe...

tini said...

mv ..pic yg last tu aksi hantoo ke aksi cakar harimau...kwang3

tini said...

mv...pic yg last tu...aksi hantooo ke...aksi cakar rimau....kwang3...lariksss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!