Header

Tuesday, April 21, 2009

Makan @ Nasi Ulam


Last week aku berkesempatan ler untuk makan tgh kat restoran nasi ulam nih kat seksyen 9, BBBangi....kiranya restoran nih baru 2-3 bulan gak ler beroperasi kan.

Segala try tuh mmg kena ngan selera aku sangat lah pun. Menu masakan dia pelbagai dan yg ptng sedap (yg mana yg aku sempat rasa lah kan)......pelbagai tuh penting gak thats mean customer leh wat pilihan kan....hahaha....even kedainya nama nasi ulam tak semestinya uols hanya leh makan nasi ngan ulam jer....banyak lagi pilihan yg lain tp rugi arrr if uols tak try makan nasi ngan ulam-ulaman dia yg pelbagai jenis tuh kan...syok oooo

Pastu interior design dlm kedai pun oklah cantik gak...not bad lah kan......kira xde lah rimas sgt kita nak menikmati hidangan kat dlm tuh.

sedapnya nasik ulam nih...:)

Ni menu weols tgh hari tuh, budu wajib ler ada. Actually menu weols jadi banyak tuh coz weols terlupa nak amik ulam tuh sekali dah amik lauk² n sayur baru ternampak ulam kan.....nampak lak ada budu terus pekena nasi ulam lah kan.

Aku nih idak ler fanatik budu sesangat kan tapi kadang² bila dah ternampak depan mata terliur jugak tambah² lak dah lama tak makan kan. Tapi aku perasaan satu benda napa budu skrang nih masin yg hamat ek?????

Kepada pengilang budu sila kurangkan paras masin dlm budu kelauran syarikat anda jika tidak....aku tak moh beli (ada diorg kisah ke????hiksss). Entah ler maybe bukan semua jenis lah tapi kebanyakkannya mmg masin lah.

Aku mmg suke makan nasik ngan ulam² nih yg aku paling suka kacang botol dapat yg my mum tanam sendrik lagi aku suke coz leh makan yg muda² tuh if beli kat kedai kadang tuh dah keras dah. Prebetsabu kan anak town kan mana nak reti ulam² nih semua tp sekarang dia pun dah jadi hantu ulam gak....n kacang botol pun dah jadi satu ulam favvy dia.....lagi satu aku suka pucuk gajus aka pucuk tere (spellingnya mcm mana entah...tp org kelate or ganu konfem tau lah)...hikss

bekas nih antik tau...:)

Ada lagi satu benda yg menarik perhatian aku adalah bekas aka besen² yg dia wat isi semua jenis menu masakan dia tuh......sungguh antik kan.

Besen² tuh semua diperbuat drp besi klu tak silap aku n jenis besen nih aku hanya dpt lihat di umah nenek aku or umah² org dulu² jer itu pun berbelas tahun yg dulu sewaktu aku masih kecil skrang nih aku rasa umah nenek aku pun dah xde dah besen² nih kot.

Aku rasa budak² yg lahir thn 90an n keatas tak pernah tgk kot bekas camni lagi....huhuhu...rasanya lah.




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

Iera said...

sedapnya budu..
iera pn bknlah fanatik budu sgt..
tp kalau dh ada dpn mata, rs x sbr je nk mkn..tmbah nasi tgh pns...
aduh, menyelera sungguh..

Ada Ayrissa said...

kak mas, yg plg x tahan budu ituuuuuuu...
nikmat giler kalo mkn dgn nasik panas n ikan bakar....
perhhhhhh...

mama danial said...

mas..sedqp budu ngan ulam petai..nyumm...nyummm

tuberose78 said...

waaa.. jalan2 carik makan lagi..
biller nak ajak akak ko ni gi makan2?? huhuhu...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!