Header

Tuesday, April 07, 2009

SPA Time

mmg best lah memanjakan diri kat sini


Ok² lah, gigih tau aku settle kan n3 kali demi untuk uols. Dah tuh sebuk tau dok 'buzz' aku tanya brape rege sume kan camne best ke tak kan.

Aku pun layankan lah jugak lagipun aku pun dah janji nak wat n3 psl SPA hari tuh.....tapi dlm pala aku nih idak ler smpai nak criter beria pun...just cukup ler ngan bitau aku wat spa kat memana tuh sumer kan.........tapi tuler mengenangkan uols yg tak sabar²......gelojoh tau uols nih...ahaksss. Tak cukup dok ketuk pintu inbox email aku pastu 'buzz' pulak YM aku kan so aku ngan bermurah hatinya nak sharelah kat sini

Nasib baik aku sempat hari tuh mensnap-snappy kan picca kat sana (nih mati ler aku if Pn. Mona Din tau nih......harus dia band aku dr gi ke SPA dia lagi nih...uhuksss). Alah tak perlah puan saya kan secara tak langsung leh memperkenalkan spa puan nih ngan lebih meluas lagi kan....even saya tau spa puan nih mmg dah terkenal dah pun.

Oklah meh aku stori mori kat uols one by one ok...

Hari tuh aku amik pakej yg 4 step tau. Rege dia rm180....tuh belom cmpr 5% gov tax ok. Apa yg dia cover. Ok,

1-full body massage (wah best giller ko....urutan dia sama teknik ngan SPA yg aku gi masa kat BALI, indonesia ritu.....coz rasanya mmg serenity SPA nih pkai konsep balinese pun kan)

2-body scrub (ada 4 herbal ko leh pilih memana yg ko suke...ada coffee, salt mix soya milk,....alamak lagi 2 aku lupa ler namanya. Hari tuh aku pilih salt mix soya milk tuh yg berfungsi utk sental sel kulit mati n memecahkan selulit n lemak dibadan....syok pakai nih...bau dia pun wangi. Setiap satu herba tuh ada fungsi masing² yg tersendrik.)

3-herbal steam (lepas jer pkai scrun tuh ko kena beralih ke herbal steam nih....dia pkai herba dari thai.....caranya sama cam bertanggas ler if org melayu panggil kan.....first time aku try nih coz sebelum nih aku just try spa yg 3 step sahaja.

4-milk bath (kat sini hanya ada milk bath jer dlm pakej nih......juga first time try coz selalunya aku akan go for mandi bunga if ada pilihan....tp lepas² nih leh pilih milk bath lagi lah...syok lah rasanya.....aku terperasan jadi cleopatra lah plak.....maafkan ahkak ok,terperasan japs...hikss)

Actually pakej yg aku amik nih, leh dpt ngan rege lagi murah tau coz Serenity SPA nih ada wat offer utk 2 paxs....maknanya if uols gi berdua uols akan dpt semua nih ngan rege rm300 tuh pakej nih. So thats mean hanya rm150 seorang murah kan.

So gi ler try ek...mmg worth it tau. Best sgt....lepas tuh aku leh rasa tau badan aku mula rasa segar n bertenaga n ringgan jer keesokkannya....serius. Layanan drp staff diaorg pun ok...good². Aku just refer pd org yg jaga aku hari tuh lah pun....len kali if gi lagi aku nak request dia lagi lah pasni.

Sekarang nih akan aku tgh kumpul duit nih coz aku tgh nak amik pakej diorg yg lebih menarik n economic. Kumpul² gak....mengecek n memujuk pun iye gak...hehehe aku nak mengecek prebetsabu nih....(B sayang....leh lah ye v amik pakej dia tuh...bagus tau!!!. Ala bukan untuk org lain pun untuk abang gak kan....hikks. Dan² ko abang kuar....huhuhu).

Camni pakej dia nih uols leh wat 10 sesi rawatan ngan harga rm1500 ngan hanya 2 kali byr. Gi ler memana branch dia pun leh ajer ngan rege rawatan yg jatuh pada harga rm150 dan xde lak tamat tempohnya....senang kan.

Aku kalu tak pk panjang aku dah sign setuju dah nak amik pakej nih tp memandangkan bulan depan roadtax kete aku mati n NCB lak dah return to zero last year so terpaksa lah aku pendamkan dulu. Lagipun next month jugak aku akan fly² lagi ke obersi......so mana nak cekau duitnya kan. So aku telah berjaya menggunakan akal aku n bukannya nafsu semata² dlm hal ini. Makanya aku mahu clap...clap...clap untuk diriku sendrik...ahaksss.

Eh dah penat aku membebel rasanya cukup lah tuh untuk uols semua kan. Meh kita layan picca dulu meh....or untuk maklumat lanjut sila lah layari website rasmi serenity SPA nih kat http://www.serenityspa.com.my/. Sila lah yer


Diorg kan sekarang menawarkan promosi untuk 2 org..so bilik rawatan pun untuk 2 ler....but aku gi sorang jer so bermaharajalela lah aku...hiksss

katil rawatan aku...:)

ni tempat untuk herbal steam

ni tempat untuk mandi lepas wat herbal steam...dlm bilik yg sama

Hehehe...ada lagi satu aku lupa nak snap......tempat milk bath coz dia kat bilik lain. Rela tau aku snap kan picca nih semua.....huhuhu. Ini semua aku buat dlm keadaan tergesa² semasa dah habis semua sesi tuh...huhuhu...sepantas kilat jer aku snap nih semua.


Author's note: Rasanya aku mmg nak kena mintak royalti nih ngan Pn. Mona Din nih...hikss. Promosi free jer aku kasi kat dia nih. Petang nih nak ajak prebetsabu merendek ke hajaba seksyen 9 ler mana tau dia ada sana leh la aku mengecek royalti ngan dia....dah dia kan owner hajaba gak kan n aku pun pernah jumpe ngan dia kat sana masa hajaba baru² operasi kat bangi tuh.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

11 Comments Uols:

atty's said...

kecek utk kty sekali leh..ekekekeke

iena hamdi said...

aku pun teringin nak try gak sa serenity dia ni...

wah sama la kita.. cuma aku bulan ni road tax habis.. plus ncb pun 0.. so banyak kena pikir... zaasssss

Ms.Lilies said...

ok gak rate dia kan....janji puas hati

prebetsabu said...

tambahan: mungkin viona lupa mention, sesi 4steps ni mengambil masa 2 jam............. so.. mmg ok rate tu...

utk para lelaki, jugak bole nak ikut rawatan spa serenity ni, tp hanya ada d cawangan dia yg kat hotel tu je.. kat bangi ni for ladies only yeee...

neezareef said...

kalo dekat nk gak rasa wat treatment kt sini

rasp said...

mmg ok sgt rate dia...harus terjah gak nie..dah lama bebenor tak 'overhaul' hehehehehehe

CuTeMiUt78 said...

wah.. sgt best bila baca pakage dia.. tapi jauh la plak

irda said...

murahnya kak!Lama gak tak g memanjakan diri nie.Mesti kulit akak dah gebu2 coz rendam dlm susu.Bro sukerr ler tue!!!

Muahahaha

tuberose78 said...

seumuq hidup tak pernah lagi wat menda2 spa nih!! wakakaka...
nk kena try wat skali!

lily lotus said...

mcm menarik jer...hehe

mrssalman said...

Askum,

Saya nak tanya, 4 pakej tu biasanya berapa ya? Dalam RM 2++ ke?

Terima kasih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!