Header

Thursday, April 30, 2009

Tag Kekanak Ribena

Hye uols....,

Actually n3 nih aku nak settle kan utang tag dari my dear sis nih (kak gigih tau saya selongkar album² lama saya ghopernya xde lak picca masa saya kecik² dulu) yg ada pun satu jer dlm simpanan aku yg lenlain tuh ada kat umah my mum kot kat KG (kg Baloh, Kok Lanas, Klate...wah!! aku siap reveal kat mv.com nih kg aku dilahirkan tuh).

Tapi untuk tdk menghampakan cutemiut, aku teruskan jugak ler niat murni aku nih (bukan senang tau aku nak selesaikan tag mengetag nih!!!).

Ok...jom mula ahaksss

SILA PAMERKAN GAMBAR ANDA KETIKA KECIL (MAXIMUM GAMBAR ADALAH 5 KEPING)

(rambutku mmg perang semula jadi ok!!!)

kan dah mention awal² kat ats nun...dah ada satu jer dlm simpananku camne nak tepek smpai 5 kat sini...hikksss


SILA PERIHALKAN GAMBAR TERSEBUT (CTH: TIKA@SEWAKTU BILA, DIMANA, OR ETC)

hiksss...ok nak kena describe semua benda cam kat ats tuh ek...ok lah, actually picca nih kan aku curik drp sijil tadika aku tau (jahat giler aku tau!!! so sijil tadika aku tuh if masih ada xde lah gambarnye). Masa tuh konfem lah umur aku antara 6 thn kan coz 7 thn kan dah masuk darjah 1 n sijil tuh lak diberi ofkoz ler semasa graduation day kan.

Makanya sudah tentu picca ini diambil sewaktu aku di tadika kemas di KG ku yg indah permai tuh......ngeh3x.....:)...sempat lagi nak puji kg sendrik.


TIKA INI ANDA MERUPAKAN ANAK YANG KEBERAPA DALAM KELUARGA

oh tika ini aku adalah anak ke-5 dlm family

PRIHALKAH TINGKAHLAKU/TABIAT/PE'EL,PERANGAI ANDA WAKTU ITU

Uhuksss tingkahlaku.......ermmmm aku tak tau sgt lah tp my mum selalu sgt ckp yg aku nih happy giler if dpt gi skolah (tadika lah tuh).

Kalu leh tetiap hari aku nak gi skolah (sikap nih masih ada ngan aku smpailah aku dah besar panjang nih coz every year aku dpt hadiah khas pelajar yg tak pernah tuang dtg skolah tau.....clap...clap...silah percaya ok..aku mmg suka gi skolah).

Sampaikan ada ler satu hari tuh (masa tadika tuh ler) hari cuti pun aku gi skolah tau. Awal² lagi aku dah kuar umah n gi tadika (jarak antara tadika n umah tak jauh sgt)....sekali aku tungu punya tunggu sampai nk msk tgh gak ler tp xde pun org lain kat tadika tuh (pintu pun kunci....aku dok luar jer).

Pastu ada lah org yg dtg kat kedai runcit yg berdekatan ngan tadika tuh tanya aku kan....pastu dia ckp lah yg hari nih cuti but aku still tak percaya.

Sampai 2-3 org gak ler yg dtg kedai tuh ckp hari tuh cuti n soh aku balik umah baru lah aku lari² sambil nangis balik kerumah pastu tanya my mum napa tadika tutup hari tuh n nape my mum tak bitau aku....huhuhuhu....sekali my mum ckp dia pun lupa....ngeh3x.....seriyes aku masih ingt peristiwa tuh sampai ke hari nih...huhuhu...giler rajin aku nak gi tadika kan.....wakakakaka.

KONGSIKAN BERSAMA TAG INI KEPADA RAKAN ANDA (MAXIMUM 15 ORG)

nak 15 org jer.....mana aci sket jer tuh. Aku nak kongsikan tag nih pd semua follower aku. So pada semua follower mv.com yg terchenta.....muah3x...meh nak cemolot sket meh....sila lah buat ok....:). Ada 100++ tuh klu ikutkan follower mv.com nih...buatlah ye if rajin...nnti saya gi terjah memana blog yg dah wat tag nih.


So pd cutemiut, saya harap akak berpuashati ngan tag nih even tak berapa nak menepati rules yg sepatutnya...:)...kira halal lah ye kak....hehehe


Ok sbgai penutup aku tepek kat sini picca kat ats nun gak but diubahsuai sket oleh prebetsabu...so jadi cun sket lah...hiksss...idak ler nampak malap n usang sgt picca aku nih kan.

cerah sket kan nmpk picca nih kan

Dedulu masa kekecik aku suka sgt pkai baju nih.....apa namanya baju cekak musang kan????Baju nih my mum wat sepasang ngan adik aku niza...adakah dia masih ingat entahlah....huhuh





Updated: Tag ini juga aku telah di tag oleh JIVEBUMZ......so untk jivebumz silalah tgk sini ek coz akak dah wat schedule awal² dah n3 nih...:)



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

atty's said...

alor comeynya ko mas.
kty pun tag nie le tak buat lagi..
sbb takde gambo masa kecik..dulu org susah..takde duit nak snap/beli kamera

mYpRecious said...

cam besh jew tag ni kak.. nk buat la.. huhu.. tp kene korek gamba lme2 dulu.. lalala...

dh buat ti sy inform ahkak neh..
lalala

mamaadam said...

hehe nostalgia ni..

Dee said...

comelnyer mv..

Ms.Lilies said...

hehehe....dari kecik sampai beso rupa x berubah la

prebetsabu said...

ALL: kan kan kan.. comeyy kan viona ni..

*tu la v, time b kata v cun, takmo caya..........

irda said...

tomeinya sista ku ini...kiut miut la!hehehe....patut la bro jatuh cintan kat akak...

nak wat gak la tag nie!!!

muahahaha

tuberose78 said...

kikiki.. mmg muker tak berubah!

JIVEBUMZ said...

alahai akak viona comeinya masa kecik2 rambut perang lagik tu..

sama la kite kak rambut perang jugekkk penah dulu masa sekolah menengah cikgu cek rambut tau dia cakap saya buh pewarna... ikssss ada ka patut??

original nie kak!! hihihi

CuTeMiUt78 said...

wah.. clap2 utk viona.. udah selesai yo.. heh..heh..heh.. cute je viona masa tu.. anyway.. sungguh rajin ko dik.. smpi masa cuti pun ko nak kesekolah ya.. heh..heh..heh..kenangan kan..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!