Header

Monday, April 13, 2009

Wong Solo

cozy gak suasana kat dlm restoran nih...:)


Semalam aku n prebetsabu gi makan tengah hari yg tak berapa nak tgh jugak ler...hehehe...kat kedai nih Wong Solo nih.

Kedai nih baru je lagi bukak pun so saje ler weols nak mengetest kan. Dia kat deret belakang kedai kat area² Oldtown, Seksyen 9 tuh jugak la. Dah alang² nak mengetest tuh weols calling² ler nas aka uncle dol avin damia.......hehehe lagipun sian kat dia...dia keseorangan sekarang nih coz buah hatinya aka aunty yah avin damia kat kuala berang skrang nih...hikss

mmg ngantuk sungguh la dia...dari pagi tak tido pun...main jer keje dia

Sampai² jer weols trus pilih tempat makan yg ala² nak kena bersila or bersimpuh tu kan.....bukan sbb apa pun..sebab anak dara weols tuh tido kan so terpaksa ler nak kena makan bersila kan.



Makanan dia oklah not bad.....kenalah ngan selera weols berdua tapi tuler semua menunya masakan indonesia lah.....so nilah menu untuk aku n prebetsabu tgh semalam. Weols makan dulu sementara nak tunggu nas lambat sangat sampainya weols perut masing² dah dancing quuen dah so terpaksa makan dulu lah nnti nas sampai soh dia order lain apa yg dia nak makan. Rege dia boleh tahan mahal gak ler sket drp kedai² makan biasa nih tp oklah ngan kualiti makanan dia......kira halal lah terlebih sket² tu kan....tapi aku tak kisah sgt pasal harga tuh coz prebetsabu membayarnya kan....huhuhu.


Air nih aku mmg sengaja snap picca nya. Nih air prebetsabu........namanya jus poligami....ahaksss....campuran jus drp 4 jenis buah.....buah apa tuh aku dah tak ingat sgt yg aku ingat jus mangga, avokado 2 lagi dah lupa daaaa. Minum jus poligami aku xde masalah lah nak minum berapa gelas pun ada aku kisah tp bab² poligamu yg lain huhuhuhu....yg tuh ahkak kisah dek nun....huhuhu.


Yang aku tak tahan kedai dia kaler hijau hoccay...hiksss....Ahkak suke nok....:)


Last sekali aku akhiri ngan picca aku yg berlatar belakangkan dinding kedai nih ngan cat hijaunye tuh...huhuhu....sempat posing ngan dinding tuh...dinding pun dinding lah janji ijau...ahkak suker...ahaksss.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

10 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

perut kenyang di kelilingi ijo....hehehe

masviona said...

Ms.Lilies:
huhuhu...mmg kenyang mimi nak² lak tgk hijau je kan...hehehe

mAr@ZiEy said...

woo..da lawa la restoran tu..dulu time sy mula2 pg..tak berapa nak meriah gitu..mklumla msih dlm proses..tp best kan mknan dorg..

atty's said...

ade pernah pegi sekali..masa memula bukak..

neezareef said...

silap bosa MV x pkai tshirt ijau...denda denda

Ungku Nor said...

air tu nama dia poligami??

uuuhuhuhuuu..tak tergamak nak oder ;p

salam mas, lama akak tak nyinggah sini.

irda said...

hehehe...bro minum air poligami???jangan pasni dok pk nak "berpoligami" plak yek.

Berani wat ler??

Muahahaha........

Uncle Dol said...

jus wortal susu.. hehehe..

tunfrida said...

salaam.

Masviona, dah nama kedai pun Wong Solo, sah-sah memang masakan Indonesia! hahaha

ermm...nampak sungguh menarik la itu kedai.

CuTeMiUt78 said...

wah..harus ler berposing bagai dah atenya like green kan.. ooppss jus poligami..??

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!