Header

Monday, May 11, 2009

Aku terima nikahnya....??!!

"aku terima nikanya... " kata pengantin itu...

huhuuhuh bukan kata aku..
aku dah lafaz dah ayat tu kurang lebih 5 tahun sudah..
ayat yang menyebabkan masviona menjadi hak aku..
dan aku sukeeee...
viona pun sure suke kan v kan kan...

alkisahnye..
ari ahad lps lah..
ada kendui kawen dua pupu kitorang..

mama dah bg reminder sejak ari rabu lps lagi..
soh make diri kami ni available that day..
huhuuh...

lgpun dah lama gille kitorang tak jupe ngn family Mak Ngah Encon ni..
dah beberapa tahun kot..
pengantin yg kawen ni dulu last jumpe, kecik je lagi..
budak je..
now dah kawen dah pun...

kejadian perkahwinan ni berlaku di ampang (kejadian ialah perkataan yg kurang sesuai utk majlis perkahwinan kan?)..
saje gatal2 nak ikut arahan gps..
ntah jalan shortcut mana ntah gps tu bawak..
hentam sajalah..
janji sampai...

even kitorang smapai kat kenduri tu lewat (thanks to nakeisha sbb lambat sampai kat umah pj !!)...
sib baik masih ramai lagi sedara mara yg dok berkampung kat sana..

gambar pun tak snap byk.. sbb dah ujung2 majlis dah takde apa yg best utk di snap..

ni la dia mempelai.... alamak.. aku tak igt lak nama wife dia.... dush dush dush 3 kali kat aku tp aku berjaya elak kedushan diri sendiri.. weng weng..

rombongan wakil kuarga Pak Nasir bersama mak pengantin.. Mak Ngah Encon.. eh Abah pakai ijau la.... !!!!!!!!!!!!!!!

sesaje nak camho.. sekali tgk aksi damia kat blkg tu mcm klaka je la plak.. senget2 badan dia... hahaha...

viona & damia.. selambe je damia berdiri kat kusi pelamin ek !!!

mak ngah maimon antara org yg paling sebok kat dapur...

klu kat kenduri, kat dapur la sbenarnya tpt paling havoc n huru hara kan??

kelihatan Mak Teh n kak Mahanom tgh bungkus2 nasik.. yg baju merah tu aku tak kenal.. soriii..




* tema kaler kenduri ini ialah pink ooooo.. ! ni kenduri pengantin laki tau... huuhuh.. dah semakin ramai laki yg gemar pink!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

tuberose78 said...

dah lama tak jumpa mak ngah encon..
pengantin lelaki tu dulu mmg kecik jek.. hehehe... skang dah kawen dahh..

SiS-lin said...

aduhh lamanye x mkn ns minyak owang kawin,sedapnyeeeeee

nURmALa mAZLan said...

best ye berewang ramai2 cam gini

JIVEBUMZ said...

sedapnye lauk kenduri.. haah tak penah lak jumpe laki yg suke kaler pink neh..adoiii

neway lawa jugak yer.. sama cantik sama padan

fiezabaiduri said...

mcm kenal je la makcik yg dok atas kerusi roda tu.
kenduri area ampang plak tu.
errr..kg melayu ampang ke?huhu..

Gieyana said...

Uitts..cam musim kaler pink ler plak kan..kt blog I pon ader pengantin kaler pink..hehehehe

CuTeMiUt78 said...

uish.. umah belah laki ke.. kaler pink lagi tu.. eeemmm gitu la plak ya

Ada Ayrissa said...

erm..musim org kawen dah bermula nih..
nak2 cuti sekolah jap lg...

p/s : kalo rajin sila jwb tag yer..bykkkkkkkkkkkk...hahahha

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!