Header

Thursday, May 07, 2009

Butik Ariani


Nih actually n3 tertangguh dah lama aku dok peram dlm draft but tak gak publish² kan. Memandangkan hari nih aku ada kesempatan nak mengodek² akaun blogger aku kan so aku push ler kasi n3 nih kuar dulu kalu tak kang takut basi lak kang.....hehehe

Ni aku terjah butik ariani (fyi, ekin mawi tuh jadi duta untuk tudung nih lah ... hiksss saje je nak bz bodi) nih hujung bulan april lepas untuk lebih tepat lagi pd 26/4/2009 iaitu selepas 2-3 hari butik nih dibuka secara rasminya. Aku gi sana pun tak cadang nak membeli pun just nak rikki² survey² jerlah dulu if ada yg berkenan n kena lak ngan budget yg aku ada terus lah rembat kan.

Lagipun bukan apa aku gi terjah tuh pun lepas class horse riding so malas lah nak hover² menerai n mengetest segala bagaikan maklumlah badan pun belom wangi lagi kan. Yerla dah tadi berpeluh tak henggat lah bila time ride tuh kan. Uols ingat tunggang kuda leh rileks ke...sowi sket yer....penat kot tunggang kuda nih...heehe..nak rasa gi aar masuk class.....:)

silalah maafkan photog ahkak ye...asyik nak amik side belakang ahkak jer....tak berkenan ahkak tau....hukkks

malu tau...so prebetsabu lepas nih kasi peluang ler sesekali mv nak posing tunjuk² muka lak....ahakss


Masa awal² masuk dlm butik tuh aku dah set lah dlm pala mmg rege² tudung dia nih mahal² lah sket kan if nak compare ngan yg jual kat kedai² biasa kan.

But bila dah jelajah sana terbuntang gak ler mata aku nengoknye. Apa tidaknya rege dia start from rm55 (if im not mistaken lah) itu pun kira yg paling cikai lah tuh yg dia main longgok jer. If yg gantung² kat hanger tuh semuanya starting form rm100++ if 100++ dia tuh rm101 ke rm105 ke tak pun rm130 ke ok lagi ini tidak semuanya rm180++ paling kurang pun....uhuksss...terbatuk² aku nengoknya.

Prebetsabu heran tgk aku masuk kejap je pastu ajak dia kuar. Dia tnya aku ngan muka kehairanan mcm rusa msk kg tuh kan

PS : Huh nak kuar dah...xnak beli ke xde yg berkenan ke?
MV: errmmm...tak kot (sambil geleng² pala)
PS : Aiii ritu beria sgt smpaikan kedai nih belom bukak lagi dah dtg

Hiksss...ada criter kelakar disitu...hehehe butik nih start beroperasi 24/4/09 aku punyalah semangat ajak prebetsabu gi sini seminggu awal...hiksss jumaat 17/4/09 tuh aku dah ajak dia gi dah....kuang3x agak hover disitu.

Last² tak beli pun....kuang3x. Bukan apa hari tuh aku terkejut beruk coz rate rege dia lari jauh sgt drp yg aku budget aku dok budget rege tudung² dia tuh if rege stndart yg di letak rm180++ tuh jadi rm100 ke or rm90 ke leh la gak aku borong kan...pastu yg dia dok longgok² tuh rm30 leh la ini lari jauh sgt.....tp lepas² nih ok lah kot....lagipun masa hari tuh xde mood nak menyopping pun....kuang3x

So peringatan untuk prebetsabu nnti leh la kita gi lagi ek.....huhuhu.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

atty's said...

kty lom gie lagi..sbb tau harga..tak kemampuan diriku..

Ms.Lilies said...

humangg aiiii....kang tudung lg mahal dr baju...uhukk...

syanis said...

waaaaahhhhhhh smbil buntang mata... mahalnyer

faiz's mommy said...

mmm.. rambang mate tau g cni.. tp jgn sekali2 g ari jumaat time lunch! masak wei!

lily lotus said...

uish...better gi borong baju kat metrojaya...muahaha!

tini said...

tak minat tudung mahal2 ni.Kalau setakat 20/30 hengget boleh la....

CuTeMiUt78 said...

oopppsss... tak tercapai ngan kemampuan ku.. :(

tuberose78 said...

bli kat pasar malam pon dah oke dah.. bukan org tau pon kita bli kat mana ..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!