Header

Friday, May 29, 2009

Cha Ya Nun Alif...

Korang pandai tulis and baca tulisan jawi?

dalam citer P.Ramlee, tak silap aku citer Pendekar bujang lapok...
dorang ada sebut Alif Mim Nun Wau... Sarkis...

uhuhuh.. sejak dari dulu lagi rupanya umno disamakan ngn sarkas...

cha ya nun alif apa dia?
huuhuhuh
pandai ekk korang...
ye... jawapannya ialah Cina...

bukan bangsa cina kat malaysia ni..
tp at last kitorang berjaya gak sampai ke china..
setelah segala hiruk pikuk yg melanda...
perrgghh... letih weh...
potong stim betul..
aritu dh nak g, ada hal lak yg menghalang...

alkisahnya, smlm ptg baru lah sempurna segala urusan urgent yg perlu dibereskan...
so lps maghrib, aku n viona pun duduk la bincang2...
tanya la dia camna status nak bercuti kat china..
yg penting, tiket pergi n balik utk 2 org aritu, mmg dah takleh diselamatkan.. mmg burn camtu je la..
nasib baik pakej travel guide kat china tu boleh dipostpone..
tp sayangnya tak boleh dipulangkan semula duit..
just pospone dalam masa 2 minggu.. lbh dari tu, kiranya pakej tu pun akan dibatalkan.. and burn begitu saje la duit utk pakej tu..

so pikir punya pikir..
dah la kitorang dah rugi kat tiket flight..
takkan nak rugi kat bayaran travel guide n accomodation tu plak kan?
so terus bergegas malam tadi g kaunter tiket and beli tiket utk pagi ni...
at least, takde la rugi putih mata je.. flight burn, travel guide pun burn kan?
yang penting, hajat di hati yg dah mmg berkobar2 nak g bercuti, dilaksanakan jugak !!!!
eventhough kitorang terpaksa spent duit simpanan yg semakin menipis ni utk beli tiket baru, but its still worth it compare ngn kerugian yg kitroang tanggung if totally forfeit our travel tour n accomodation punya fees..
tu lom masuk lagi losses if kitorang kene tukar balik duit china kepada mesia yg ktiorang dah tukar aritu..
huuhu...

so now dah diizinkan kembali utk fly ke china...
alhamdulillah...

If n3 ni dipulished, maknanya kitorang dah dalam perut kapal terbang la ni...menuju destinasi...

Innallahamaa sobirin...
Sesungguhnya Allah bersama orang2 yg bersabar...

sabar sabar n sabar..
insyaallah akan berhasil gak...

n3 yg aku dah schedule aritu utk g beijing, aku dah reschedule semula..
huhuuh..
penat oo aku taip n3 tu sume...
akhirnya dapat gak dipublished masa kitorang kat sana nnti..

if keadaan mengizinkan n if kitorang jupe tpt2 yg ada wifi free, pasti akan diselitkan ngn n3 live dari sana..


err.. to sume staff kat opis tu (we know u guys read this blog)..
jgn byk borak...
jgn byk lepak kat pantry..
jgn mengular...
jgn buat suke ati kat opis tu ek..
ni amanah ni..

aku pun dah pasang spy kat opis tu..
ahhaha..




balik nnti siap la if korang joli katak sgt !

huhuhu


dan last sekali, kepada rakan2 dalam opis, harap korang sume bersabar.. sabar n sabar.. insyaallah by next week settle la apa yg korang idamkan utk bulan ni...
maaf atas segala kesulitan yg berlaku..
insyaallah masalah ni sume hanya sementara.

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

atty's said...

selamat bercuti..

nenekrock said...

selamat bercuti jg
jgn lupa bli key chain bebyk ehh
hehehe

tuberose78 said...

waa... lama giller tak masuk sini..

tuberose78 said...

siap tinggaikan amanat tuuu..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!