Header

Monday, May 11, 2009

Hari Untuk Ibu

Oleh kerana di hari weekend jarang kuar n3 yg berupdate di mv.com nih. Kalau ada pun n3 yg diupdate secara live saje (selalunya n3 drp aku or prebetsabu yg bersiaran langsung nih pendek² jer la) but if ada jugak tuh maknanya weols mmg banyak lah masa terluang tuh ataupun dah dischedule awal².

Makanya n3 untuk hari ibu di mv.com kuar agak lewat sket lah but dari hari jumaat tuh lagi aku dah sesiap call my mum kat kg pastu masa prebetsabu balik melawat kat umah pun sempat gak ler aku sampaikan wish segala bagai n jugak mengirim sesuatu.......biasalah my mum tak kisah sgt yelah org dulu² kan mana nak pentingkan sgt hari ibu ke hari apa ke kan coz pd diorg hari² adalah hari diorg menjadi ibu...hiks.

Makanya dikesempatan ini aku di MV.com nih nak ucapkan selamat hari ibu untuk dua org ibu yg paling bermakna dlm hidup aku iaitu tak lain dan tak bukan my mum, Puan Zaharah Jusoh n juga ibu mertua ku, Puan Banon Shukor dan tak lupa juge buat semua member² yang dah bergelar ibu n juga seluruh ibu² di seluruh dunia.

Weols xdelah nak sambut beria pun cuma hari sabtu tuh, weols singgah ke PJ sat actually nak ke Mid Valley jap nak carik barang. Angkut sekali lah diaorg ke Mid Valley sekali ngan kemar aka nakeisha.

Hajat asal aku nak carik sandal n purse baru tapi yg sempat rembat hanyalah purse baru. Aku beli purse Carlo Rino. Rugi lak rasanya hari tuh tak beli skali ngan sling bag tuh...huhuhu.

mama yg bergambar happy ngan 2 paper bag purse baru...hiksss

Sempat lah aku rembat untuk mama sekali purse baru. Amik set yg special untuk mother's day mmg dia berkenan yg itu pun. So aku belikan jerla tanya prebetsabu pun dia kasi green light makanya budget untuk aku merembat sandal hari itu pun sudah terbatal. Hohoho xperla bukan selalu pun ye tak??

Janji mama happy.....duit xper leh carik n simpan lagi (tak pun aku manja² n gedik² ler ngan prebetsabu nnti......kuang3x....lariksss.....but aku tau bulan nih dah xde budget....bulan depan ada lagi kan B...hiksss) but kasih sayang seorang ibu mertua yg baik n sporting seperti dia susah nak carik ooooowh.

Aku bangga dpt mak mertua mcm mama yg sporting, yg menerima baik menantu² dia..hiksss. Xdelah mcm kes org lain yg mertua selalu nak kenakan menantu ke apa ke kan.....kutuk ke apa ker kan. Asyik nak berkira ke sket² hal pun bangkit itu ini ke......kiranya kecik² hal pun nak jadik isu ler.

Aku tak tau ler if aku dpt mak mertua lain...huhuhu....coz aku nih pun bukannya perfect mana...hiksss menantu hantu gak aku nih. Dok umah mertua pun ikut sesedap rasa aku jer if rasa ngantuk aku tido je......tak kira, agak² malas nak mandi aku tido jer busuk² pun....agak² ngantuk mls nak bangun pagi aku bangun lewat...huhuhu. Aku senang camtuh jadi diri sendrik tak reti ler nak berlakon kengkonon ko menantu yg the best ke yg terbaikkkk ke apa kan...no..no...no not me ler camtu kan....totally not masviona ok.

mama n abah

Oklah stop psl criter menantu hantu ke apa kan. Skarang aku dah berubah...kuang3x dah nak jadi menantu yg baik hati lak......wakakaka kata nak jadi menantu kesayangan kan.....yeke b...ahaksss. Perper lah kan janji kita ikhlas itu yg penting.

Dah alang² ada kat luar, makanya weols belanja makan ler terus kiranya celebrate mother's day lah kan. Makan kat The Manhattan Fish Market. So happy mother's day untuk mama ye!!!

giant fisherman platter

Aku n prebetsabu if ke manhattan fish market nih mmg order nih jer kejenye but untuk abah weosl order menu lain makan oriental set...ikan bakar kot namanya coz abah ada gout xleh makan seafood selain drp ikan....hehehe.

Pastu adalah nakeisha order manhattan ceasar salad....pastu weols semua share salad tuh sorang sket coz salad tuh sedap sgt ko. Lenkali if dtg sini lagi confirm wajib order salad nih lagi but picca nye sowi ye nan ado...lupa nak snappy.


mv n nakiesha....hiksss.

Adik bongsu prebetsabu..bilalah nak naik pelamin nih...hikss. Cepat lah carik pakwe. Bukan mama n abah jer tak sabar nak timang (ceh timang tuh...ingt baby ke apa) menantu baru...wakakaka...kak mas n abg nas pun tak sabar nak dpt adik ipar n biras baru tau....kuang3x.

Tadi aku dok carik² picca my mu sorang kan nan ado lak dlm simpanan aku nih. If ada yg sorang tuh idak sesuwei pulak aku nak publish kan kat sini atas sbb² tertentu kan. So mcm xlengkap lah if gambar my mum xde kat sini kan...so carik punta carik aku jumpe lah picca nih...jadi lah kan


my mum with my dad semasa hari persandingan my sis, niza di kg.

n nih lak picca latest my mum di hari jumaat lepas yg sempat di snap oleh prebetsabu. Dia sebok meniaga depan umah. Memang xleh dok diam.

So untuk dedua ibu yg teristimewa dlm hidup masviona n prebetsabu weols nak mengucapkan setinggi² ucapan terima kasih yg tak terhingga kerana telah membesarkan n mendidik masviona n juga prebetsabu sehingga menjadi kami seperti hari ini.

Jika tiada mek n mama maka tiada lah kami diatas muka bumi ini. Walaupun kami tidak lah sehebat mana pada hari ini namun kami berusaha untuk menjadi insan yg lebih baik untuk hari yg mendatang. Terima kasih mama n mek from deep of heart from prebetsabu n masviona.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

IxoR@ said...

bahagia rasanya hati ibu bila dapat berkumpul dengan anak2...

'selamat hari ibu'

Mummy Dasy said...

Happy Mother's day

atty's said...

mesti sonok..mak2 kita dpt diahkan..
happy mothers day utk mas..

Kris and Nadia said...

happy mother's day :)

mummYaeesh said...

best jerk niaga kecik2 dpn uma! klu kat sini bkn bleh jap g kena angkut dgn dbkl lak..adeh!

CuTeMiUt78 said...

selamat hari ibu utk viona gak..

Ada Ayrissa said...

hepi mother's day kak mas..
meriahnya celebration...

tuberose78 said...

epi mother's day!!
gumbira la mama tu dapat purse baru.. hehehe..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!