Header

Monday, May 04, 2009

Hidup kami kian terang...

Mmg la terang sbb hasil dari Gerak Gempur Umahku Sorgaku la nih..

actually dah berbulan2 dah pun..
aku rasa dah nak setengah tahun kot...
beberapa mentol lampu kat umah kitorang dah terbakar...
huuhuh..

kitorang pakai downlight..
mentol energy saver..
tiap kali g carrefour ke, mana ke, asyik lupa je nak beli...
if igt pun, terlupa lak jenis soket.. soket besar ke soket kecik..
bila dah igt, selalu time nak beli, takde la plak mentol yg jenis Warm.. ala yg cahaya kuning tu..
huhuuh.. yg ada pun banyaknye Cool Daylight je.. cahaya putih..
padan muka kat aku sbb aku yg beriya2 nak umah kitorang pakai mentol cahaya kuning..
hihiih..
viona ikutkan aje...

now dah susah nak carik stok mentol..
so masa terluang time cuti tu, aku pun riki2 la kat kedai area umah...
kat Bdr Teknologi Kajang lah..
kebetulan ada 1 kedai jual brg2 spare part elektirk..
so tanya ngn tokey kedai tu..
dia kata ada stok..
wahh cunnn...
murah lak tu.. sbb dia jual buka yg branded punya..
but ok la ... janji ada cahaya.. n jgn wat short dah la.. huuhuh...

setelah lama tertangguh, akhirnya jumpa gak mentol2 ni..

bertungkus lumus la aku kuarkan tangga...
aku igt aku je yg excited nak panjat tangga..
rupanya si kecik molek Avin Nurdamia Alhamra ni pun sebok nak tolong...

memula dia tolong pegangkan aje.. pastu dia pun panjat sama!

memula aku just soh pegang je tangga tu..
"Damia pegang kuat2 tangga tu takut tanga tu bergerak time Walid panjat..."
Damia angguk2 mcm paham...
time aku dah panjat..
haaa.. tuuu dia.. dia pon ikut panjat sama!
sampai ke step ke dua dia panjat..
humanggaiiihhh....
berani betul anak dara ni..

yeay.. berjaya gak aku tukar lampu nih.. uhuhuh (bangga dgn diri sendiri.. bole?)

aku yg takut2 nak panjat (sbb aku gayat!)
dia selamberrr je..

huuhuh...

so dgn itu,
hidup kami kian terang lah!!!!




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

wakakaka.....damia bukan kira...janji walid dia ada kat situ dia sure follow punyala

*ayu* said...

cayalah damia!!! budak pompuan mmg kental!

iena hamdi said...

tahniah...

prebetsabu said...

ms lilies: tu la.. dok ngekor je nak wat gak apa yg ktia wat... damia damia..

ayu: cayok cayok.. mmg damia tak kenal erti takut n penat.. sume dia redah...

iena hamdi: wahh.. ucapan tahniah.. membakar semangat ni.. mau ada mentol yg tak terbakar pun aku ganti gak ni.. ahha

tuberose78 said...

lenkali beli ler banyak2 buat stok kat umah..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!