Header

Thursday, May 07, 2009

Kelajuan membunuh.. tapi bukan yg ini...

Kalau kat jalanraya, orang slalu dok cakap

KELAJUAN MEMBUNUH
SPEED KILLS

kan?

tp kan.. aku tak sokong statement tu..
kekadang tu, bawak perlahan pun bahaya taauuuu...

yang sebetulnya bagi aku, statement camni:

Bawa kenderaan mengikut situasi kelajuan kenderaan lain..

maknanya, if jalan tu, majoriti kenderaan lain bawak 80km/j, so kita pun bawak je la area tu or laju sikit let say dalam 90 or 100 if keadaan mengizinkan...

if jalan tu org maintain bawak 100km/j, kita pun bawak la area tu jugak.. klu ko bawak terlalu slow, say 60km/j, kan bahaya tu utk majoriti kenderaan lain yg bawak 100km/j..
tak pasal2 nak kene brake n mengelak dari ko yg bawak terlalu slow...
but if korang bawak terlalu laju... say 140km/j pun bahaya gak..
ko kene elak majoriti kereta yang dok bawak 100km/j tu..

so pikirkan lah keselamatan.. pandu ikut flow speed kenderaan lain yg ada di jalan tu... ok?


tp tu sbenarnya bukan tujuan entry ni aku tulis..

aku nak share (dan agak sedikit bongkak, riak, takbur) hasil ujian menaip aku kat web disini...
huuhuh.. aku dapat 82 perkataan seminit dan 0 kesalahan (tapi ntah napa kat Mv.com ni klu aku wat n3 slalu ada typo.. huhuh)... hebat tak?

ngeh3.. laju menaip tak membawa kematian tau.....

jom test !!!!

82 perkataan


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

12 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

syok2...dok main menatang ni je tadi hahaha

prebetsabu said...

so apa resultnyeee.. hihiih

Ms.Lilies said...

rahsiaaaaaaaaaa kah kah kah

Aspalela said...

yehaaa.....
alorrr...ade 2 yg salah...huwaaa waa waaa.....

Eh! aspa nak pikul bwk balik test menaip ni ye....hehhehe...best lorr...ekekekeke. Nak tunjuk kat kengkawan..ahaksss

bye! TQ

T.O.P.E.X said...

betol ke anda menaip selaju itu?

MentaRi MaLaM said...

salam..
huhuhu...
hebatnya anda...
keputusan sy sgt teruk..
usaha lagi..chaiyok

mummYaeesh said...

pesttt..uols PA ke?? mmg ada typewriting skill ek??
weols grad pun dgn 80wpm jerk uols terlebih suday!woohoo cayork!

prebetsabu said...

all: kan?menarik kan...
Result tu web tu yg bg... Tak caya? Huhu..

Dan aku bukanlah PA...hahaha...

*mmg aku menaip mcm org gila masa nak dpt 82wpm tu kahkahkah...

tini said...

fail pulak hari ni , result amat tak memuaskan ....tak pe...tak pe..gigih praktis ni...

neem said...

uii.. laju maa..

tuberose78 said...

tension gilak... abis rosak plak keyboard opis nih!! wakaka..
org tgk, betul ke tidak budak ni..

tuberose78 said...

test.. test..
aduss... sakit tgn dahh

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!