Header

Thursday, May 28, 2009

Kerabu Nangka

Ini adlh kerabu nangka

Sapa pernah makan kerabu nangka???

Ke ada yg tak pernah tau pasal makanan nih???

Orang pantai timur sure tau n pernah makan kerabu nangka nih kan.....hikssss. Kalu uols nak tau aku nih mmg suka sangat lah makan semua jenis² kerabu nih....mmg kesukaanku....mv like!!!.

Ni menurun drp my dad kot....segala jenis kerabu aku suka.....sebut saja... kerabu mangga, kerabu betik, kerabu ikan bilis, kerabu kerang ngan pucuk paku, kerabu nangka nih, kerabu kacang panjang....semua lah aku suka except kerabu perut....oowwwhhh plz....aku xleh trima...huhuu..

Actually seumur hidup aku tak pernah merasa perut (lembu lah kan) even hmpr keseluruhan famili aku suka makan benda nih n mak aku org kata mmg teror lah wat kerabu perut or air asam perut but lidah ku still tak leh menerimanya.....xtau kenapa...huhuhu.

Al-kisah yg aku nak stori mori kat sini kan, Selasa lepas ku gi lunch kat D limau nipis, Seksyen 8, BBBangi kan tetiba jer aku ternampak ada kerabu nangka nih...selalunya mmg susah gak la nak carik kerabu nangka nih kat sini kan if kerabu mangga tuh senang lah....if ada pun sure tak sedap sgt kat lidah aku nih....uhukss

Dah alang² jumpe ritu, kena lak aku pun dah lama tak makan, so aku pun tak lepas kan peluang ler terus rembat amik semangkuk.....keputusannya memberangsangkan....syedap kerabu dia...kenalah ngan selera aku.

Lepas makan aku balik ngan rasa gumbira n puas hati coz dpt makan kerabu nangka....dah macam org mengidam lak aku nih kekdahnya....hiksss



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Anie said...

ak pernah nampak lak..mcm sedap jer..

~ Lady ell ~ said...

kira kerabu nangka nih mcm masak lemak yer..wah,mesti sedap tuh.

tuberose78 said...

errmmm... nangka pon akak tak brapa makan... manyak angin woo..

SiS-lin said...

eh..leh try leh try la..x prnah mkn lak...

Eita said...

wah kerabu nagka
kt tak pernah rasa
sedap tak..
tp nmpk mcm ada kuah eh

IxoR@ said...

tak pernah merasa la kak...

kerabu tu berkuah ke?

sure sedap, dpt peluang nak juga merasa.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!