Header

Tuesday, May 12, 2009

Lagi² Perak...

Fuuuhhhhhhhh.. <- ini ialah aksi aku menghembus mcm nak tiup lilin tu.....
Fuuhhhh fuuhhhh...
kekononnya nak soh api bahang yg panas melanda negara kita ni padam lah..
api yg berpunca dari sebuah negeri...
negeri yg sebelum ini aman damai...
kaya ngn hasil negeri...
kaya ngn tpt pelancongan...
tp dah 3 bulan ni, kerajaan negeri tak dapat nak rangka apape pun utk pelan pembangunan negeri...

sbb?

dok kalut kehulu kehilir ngn rampasan kuasa yg BN cetuskan..
awat la BN ni sebok nak kacau negeri yg dah aman damai?
sebok nak pegang negeri tu ngn rampasan kuasa yg amat tidak bermoral?


semalam mahkamah tinggi dah jelaskan..
bahawa Dato Ir Nizar adalah menteri besar perak yang sah di sisi undang2...
perrgghhhh.. alangkah malunya Dato Zambry n exco2nya...
dok kehulu kehilir mengatakan merekalah pembesar negeri perak..
now?
pi kosongkan opis tu cepat2...

tp..
pergelutan yang kotor ni masih belum bersih...
selagi yang mulia al sultan perak tak bubarkan dewan..

tolongla... sultan..
perkenankanlah permintaan MB Nizar..
bubarkanlah dewan..
kembalikanlah kuasa memilih kerajaan pada rakyat..
toksah la dok drag lagi bende ni..

once dewan dah bubar, election boleh diadakan..
dan terserah pada rakyat perak utk tentukan siapa yg mereka nak pilih utk pimpin negeri mereka kelak...
takmo la dok berebut sini sana..
aku puji kerajaan PR sbb selama ni dorang mmg gentlement utk atasi isu politik perak ni..
takde meroyan sini sana..
mereka menggunakan saluran² yang betul..

so tak lama lagi MB nizar akan menghadap sultan..
even istana pun dah perkenan utk menerima kunjungan nizar..
now harap2 sultan perak perkenankan la pembubaran dewan...

lets put a full stop kat krisis perak ni..
tak kira siapa yg menang if pilihanraya berlangsung..
yg penting, amalan demokrasi terus dipertahan..
skrg ni perak dah carca merba dah demokrasi...


PM Najib pun dah kata.. sama² hormati undang²...
so hormat la..
ni ada hati lagi nak wat rayuan ke atas keputusan mahkamah tinggi semalam..
prrrrfffttt !!!!

BUBAR KAN SAHAJA DUN PERAK.. TUANKU !!


ding dong...........

*hihihi.. malu doohh tgk gelagat YB BN masa sidang dewan 7 mei aritu!!!! malu malu malu !!!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

tetiba terasa diri bukan lahir kat perak...aci x?? hahahaha....

CuTeMiUt78 said...

eeemmmmm betul bagai dikata..

*ayu* said...

no komen.. huhuhu

fiesyah said...

ikutkan hati binase...bak kate nabil "lu pikir lah sendri"

ains said...

herm..... saya adalah perakian.... adeh

tuberose78 said...

kita yang malu.. yang buat hal tu yang tak tau malu!!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!