Header

Friday, May 08, 2009

LIVE: Kepok Gote...

Hah.. Makanan lagi !
Inilah dia keropok lekor..
Bangsa yg kecik2 cmni kita panggil kepok gote (camna nak spell ek?)

Aku x beli pun kepok ni..
Ni hasil air tgn mak mertua aku...

Alkisahnya aku drop la staff kat site d machang..
Lps tu aku shoot ke Kok Lanas.. Kg halaman viona..

Dah tu.. Sbg menantu, xbest la if dh ada area2 sini but x ziarah pun family kan?
Aku kan menantu kesayangan Mek n Ayoh...(ye ke v ek?)

Mek (ini ialah panggilan utk emak.. Juga panggilan utk para wanita.. If nenek, majoriti panggil Mok plak... Huhu.. ) rupanya now dah berniaga kecil2lan kat laman umah..
Huuhh.. Jual mcm2 yg ringan2..
Corn in a cup..
Nugget..
Sosej (Mek sebut soseh..hiks)
Air gas..
Kepok..

So lps aku dh ziarah...
Time salam2 nk balik, diatapaukan aku kepok...

Huhuhu tengkiu deh Mek...
Ambo tau mek saye ke ambo..
hihihiih...

Sedap la plak...
Sos cicah dia best!
Mek wat sendiri kot sos tu..
Lupa nak tanya td...

*aku tak sangka plak.. Byk customer mek ni tau.. Tak dan dia nak prepare lg bbdk dah ketuk umah tanya bila nak start niaga... Tp niaga suke2 je pun dia.. Jual pun murah2... 20sen.. 30sen camtu je rege dia... Seronok tgk bbdk kg ni hepi leh beli mkn ramai2 ngn geng.... :)

-Email sent via Nokia E71-

Camna?

4 Comments Uols:

masviona said...

hiksss....mek mmg suke meniaga pun...dulu siap ada kedai runcit lagi hehehe

sebab tuh ler ritu v ckp nak meniaga corn in cup...huhuhu coz dah ada dealer kat kelantan....hiksss..mek lah tuh...huhuhu

mummYaeesh said...

pesttt...sedapnye kepok gote!
tetiba rasa nak makan lak..tp kul 3pg ni katne nak cari kepok??

shaliza said...

alooo viona kok lanas kt mana ya...sy area ketereh...

tuberose78 said...

lain macam jer bunyik nyer...
kopok 'gote'.. hehehe... kalakau la plak...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!