Header

Tuesday, May 19, 2009

Merendek @ Sunway Pyramid

aku bagi pose nih dulu masa memula smpai...hikss


Lepas jer balik dari kenduri weols decided untuk gi Sunway Pyramid. Memula aku suggestkan kat prebetsabu gi Mid Valley jer coz dekat kan sbb weols nak kena balik PJ Oldtown dulu umah mama nak tinggalkan bibik so PJ kan dah dekat ngan Mid Valley.

Prebetsabu tak nak lak coz baru jer gi terjah Mid Valley last week...itu alasan yg entah keberapa aku pun tak tau. Alasan yg sebetulnya adalah dia nak rikki² bag kamera baru yg jenis mcm pouch tuh yg leh letak kat pinggang tuh.

Sebabnya last week dah rikki² kat Mid Valley ada satu kedai jer yg jual bag jenis tuh but design tak cantik...gedabak giller plus rege lak mahal RM350 lepas diskaun....huhuhu tak padan ngan rupa lak aku tgk.

So weols pun bergegas jerla ke Sunway Pyramid tuh, kalu ikutkan aku pun mmg lah nak gi sunway memula tuh but saja ler bagai cadangan yg senang...huhuhu.

Dua bodyguard anak dara tuh

dua org anak kecil kat bawak nih nak main jer keje dia pantang nmpk mainan sket

dari jauh bukan main suke lagi dah smpai dekat takottt

pantang nmpk itu ini mesti nak gi main

Tak larat giler rasanya aku nak kejar. Sampai naik kematu dah kaki aku dok layankan diorg nih tau. Happy bukan main lagi. Larik sana larik sini.

Yang anak dara tuh plak bila nmpk jer benda² yg interesting sket terus je larik bukan main laju lagi...adoyaii..mentang² ler dia ada geng...mengeletis giler aku rasa. Aktif sesangat lah rasanya.

Yang prebetsabu lak tak habis² ajak weols pusing satu sunway pyramid tuh. Dah tawaf 2-3 kali lot kedai tuh semata² nak carik benda kat bawah nih haaa

haaa bag nih lah yg dicariknya.....huhuhu

Tak hagak² uols yg wife dia nih dah la pkai sandal yag agak tinggi gak heel nya. Maklumlah nak gi kenduri kekdahnya kan mestilah cun serta ayu² sket kot yer pun tak nak vogue the vass kan kena lah ayu² gak sket.

Ada gak ler aku komen kan lebih kurang camni lah ayat nye....b, v dah sakit kaki nih v kan pkai sandal yg ada heel nih. Pastu dia jwb lorrr....iyeke kan smalam dah beli sandal baru, nape tak pkai sandal tuh jer....huhuhuhu.

Itu maknanya ku paham lah tuh maknanya dia nak gak carik pouch bag untuk D80 dia tuh. Dulu masa dia kat Mid Valley aku dah sound dah "alah tak payah ler beli bag² tuh segala bagaikan ...tuh photog professional yg dah wat duit ribu riban ngan keje tuh xde pun beli bag nih haa leh jer dia wat duit yg kita nih wat benda nih sebab hobi jer pun tp hover nak beli segala macam aksesori"...huhuhu...Dia wat derkkkk jer.



Yang anak dara nih pulak punya ler aktif habis segala mcm benda dlm kedai tuh dia nak usya. Kalu usya saje tak perla jugak kan ini nak gi usik² nye itu yg aku hangin tuh....huhuhu


But still ye bila nampak jer aku pegang hanset nak snap picca dia trus angkat tangan wat simbol peace n smile ok....huhuhu....kelakarnye lah.

All in all weols semua happy, budak² happy ngan cara diorng, aku happy ngan cara aku, maklumlah dpt shopping kan...hikss n prebetsabu pun happy ngan cara dia kot coz dpt beli bag camera untuk DSLR dia yg baru.

yg nih ler yg prebetsabu rembat. Cantik gak aku tgk design dia nak compared ngan yg dulu tuh


Regenya RM299. Biar pun aku sedikit tak happy coz masa memula tanya dia ckp 30% diskaun bila weols confirm nak beli ckp just ada 20% diskaun jer.....huhuhu apa kes but prebetsabu dah nak sgt dah tuh rembat jerla.



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

oneyani said...

huh..bag camera pon da beratus2..ni la penangan kalau da minat kan..hehehe

IeDa said...

weols pun masa tu nk ke sunway pyramid..idak mesti terserempak kan???last2 hubby lalu jer depan tu terus gi MV jer..Buhsan la asyik MV jer kan...

lensMasterSkill said...

hobi photography ni memang tiada penyudah.

sentiasa ada gear baru yang kita inginkan!

kepuasan untuk shoot gambar ni tidak terkata.

prebetsapu, kau punya gambar semua cun. angle menarik dan post processing yang cun.

aku nak lamar kau join group kitorang if kau sudi. we need a photog like u!

www.lensMasterSkill.com.my

neezareef said...

budak2 mmg gitu
dr jauh excited npk maskot
tp dekat tgk menda tu beso mata tebelolok mula la melalak

tuberose78 said...

apa lagi prebet.. dah invite dek lensmaterskill tu..
join jer la..

tuberose78 said...

lensmasterskill... naper web tu tak leh bukak ekk??

prebetsabu said...

lensMaster: salah url ke ni... huuhuh.. sedih la camni

lily lotus said...

rembat jgn tak rembat...janji puashatikan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!