Header

Tuesday, May 05, 2009

Panassss !!!!!

uuuu.. hot hot hot...

apa yang panas?

ada isu gossip lagi ke Mv.com ni..?

takde.. setakat ni belom lagi ada isu gosip..
kang klu ada, sure kitorang publish..

ni ha..
nak citer..
ktiorang wat keputusan utk beli lagi sebijik lagi water heater dalam bilik mandi..

kan aritu ada wat short n3 kata kitorang beli barang letrik..
so inilah barangnya..
water heater...

water heater baru.. dan semestinya pilihan mesti yg ada kaler ijau.. yesszaaa..

kitorang nak pasang yang baru ni dalam bilik kitorang..
yang lama tu kitorang pindahkan kat toilet yg 1 lagi kat tingkat atas ni..
utk bilik tamu..
biar tetamu yg mai umah ni selesa sikit..
kekadang Mek & Ayoh mai umah..
Mama & Abah pun kerap gak mai umah sini overnight.
so bg dorang selesa sikit mandi pagi2 ada air panas..
hiihih... kitorang mmg penyayang... muah muah...

si gemok tgh nak assemble heater baru..

dan spt biasa, Tukang Rasmi utk umahku sorgaku Mv.com ialah si Gemok..
kitorang panggil lagi si Gemok utk pasangkan water heater tu...
tarik wiring dari atas bumbung.. so takyah byk2 pakai casing..
buruk ooo pakai casing..
n tak perlu nak hack dinding..
so dinding kekal rata sbb if dah hack n tampal semula, sure nampak tak rata...

panjat siling.. nak tambah wiring utk heater dalam bilik air tamu.. aku tak panjat pun.. tgk dari bawah je.. hihiih

tp..
malang tak berbau...
time si gemok ni tgh sebok drill dinding..
tetiba je muka si Gemok ni cemas...
terus dia cakap kat aku..
"Bang.. ada kecelakaan !!!"

dalam pikiran aku igtkan tangan dia terkene mata drill ke..
tp aku tgk ok je..
so aku tanya la kenapa..
dia kata dia dah tertebuk paip air dalam dinding...

adooiiii..
kitorang dah bajet dalam dinding tu kosong sbb selalunya paip air dalam dinding kaan straight je..
tp paip tu anomali lak..
dia konar ke tepi.. so terkene la lobang drill tu..
habis leleh je air... so tutup la main pipe...
sib baik main pipe tu hanya utk bilik air tu je.. so air paip lain kat umah tu macam biasa..

Gemok kata keesokan hari nnti dia mai..
nak betulkan paip..
habis dia tebuk balik dinding tu nak ganti paip yg bocor tu..
lps tu tampal balik n cat balik..

dalam proses menebuk dinding utk menggantikan batang paip yg telah dibocorkan oleh gemok.... ish ish ish..

sib baik leh setel..

so siaplah sudah..
water heater baru dalam bilik air kitorang..
yang lama dalam bilik air tamu..


setel dah sume.. water heater pun dah leh fungsi.. tp pump heater yang baru ni slow la........


ni plak heater yang lama.. telah selamat diinstall pada bilik air tamu.....




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

SiS-lin said...

o mcm lin nye tu PS,air slow..so lin tkr ke water heater pump..skrg tekanan air nye dh kuat...hehehe

prebetsabu said...

masalahnye, dua dua heater ni ada pump...

yang lama punya ok je.. kuat je air dia...

tp pump bising..

yg baru ni punya silent pump.. tp tak kuat la plak dia pump...

grrrrr.....

jUNAIDI said...

Salam singgah ...Terkejut kita ingatkan tadi Zoroo....
Apa pun .... Anak kampung tumpang lalu

Dee said...

sy ni entahlah..x biasa kot mandi air panas..sy lg suka mandi air sejuk..lg sejuk lg best..tp sy tau x baik utk peparu..hehehe...

*ayu* said...

alamak.. prefer mandi air sejuk la... :)

Ada Ayrissa said...

huhu..
mmg sesuwei utk ai i takut i sejuk..
ekekekke....
tggu masuk umah sndiri nnt br nak plan 1... :P

CuTeMiUt78 said...

eemmm... umah kita umah kg.. makanya idak ler guna heater ni..nak mandi air panas.. makanya kena la rebus air dulu..:D

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!